Gå til sidens hovedinnhold

Ap ønsker psykisk helseløft i Innlandet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tiden for å snakke om psykisk helse er over – nå er det handling som gjelder. Altfor mange barn og unge opplever usikkerhet, sosial isolasjon og ensomhet. Pandemi-situasjonen har gjort vondt til verre for mange i Innlandet. Arbeiderpartiet har satt psykisk helse øverst på dagsorden i fylkestinget det siste året. I juni skal fylkestinget vedta handlingsplan for psykisk helse. Senere utover høsten skal hovedutvalg for utdanning prioritere tiltak for 10 millioner kr innenfor psykisk helse.

De fire satsingsområdene i handlingsplanen er: Digital plattform for veiledning av psykisk helse, kompetanseheving, forebygging og arbeid med folkehelse og livsmestring, tiltak for ungdom i Innlandet. Med 10 millioner kr for å utvikle plattformer, styrke kompetansen til ansatte i skolen, forebygge og samhandle med ungdom – har Ap stor tro på et psykisk helseløft i Innlandet.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Samtidig har ansatte innen helsetjeneste, foreldre og venner en avgjørende rolle i det forebyggende arbeidet. Vi håper planen kan skape forståelse og kunnskap slik at man tør å gjennomføre samtalene som mange dessverre vegrer seg for å ta. Vi i Arbeiderpartiet ønsker å være en pådriver på alle nivåer for å få rettet oppmerksomheten mot menneskene som har det vanskelig. Det handler om han som er ensom, hun som havner i feil miljø, og der prestasjonskulturen strekker seg for langt.

Vi har ingen å miste!

Kommentarer til denne saken