Gå til sidens hovedinnhold

Ap med løftebløff

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle selgere vet at ordet «gratis» skaper oppmerksomhet. Det vet tydeligvis også Aps ordførerkandidat, når han lanserer «gratis» SFO. Men det er som kjent få ting i livet som faktisk er gratis, ikke engang kommunale tjenester. Innbyggerne ender opp med regning gjennom økt skatt eller mindre til andre områder.

For Høyre er det viktigste å gjøre skolen bedre gjennom bedre skolemiljø, mindre mobbing og mer læring. Dette er viktigere enn å gjøre SFO gratis.

Høyre mener det er feil prioritering å bruke penger på et gratistilbud til alle. En slik ordning koster godt over 1 milliard på landsbasis. Det vil være mer fornuftig å bruke penger på å heve kvaliteten både i skolen, og ha bedre ordninger for familier med lav inntekt eller barn med spesielle behov.

Aps garantier og gratis-løfter er velkjent fra tidligere valgkamper. Denne gangen er det SFO. Men svaret på hvordan dette skal finansieres avslører partiets velgerbløff. Aps ordførerkandidat tenker at noen andre kan betale og håper på mer penger fra staten. AP har trolig ikke tenkt å prioritere dette tiltaket i egne budsjetter. Men lokker fortsatt med gratistilbud.

For et parti som har hatt styringen av kommunenes økonomi i så mange år, er dette toppen av ansvarsfraskrivelse. Ap har hatt mulighet til å ta dette inn i budsjettene tidligere, men har ikke gjort dette tidligere. Sannsynligvis for å spare gratistilbudet til valgkampen.
Solhaug deler villig ut kostbare løfter, men løper fra regningen. Han fraskriver seg ansvaret for ansvarlig styring allerede før valget.

Når Ap forsøker å selge politikk med lokketilbud bør de huske at forbrukerombudet har satt foten ned for denne type markedsføring for alle de som driver salg av varer og tjenester. De har nemlig ikke lov til å lokke og lure.

Anne Bjertnæs,

ordførerkandidat, Gjøvik Høyre

Kommentarer til denne saken