Ap er 100 % skyldig i ACER-skandalen

Av
DEL

MeningerJørund Hassel kritiserer meg i OA den 8/8 for å legge mye av skylden på Ap i ACER-saken.

At regjeringen har ansvaret for hvilke saker som legges fram for Stortinget, og har ansvaret for å effektuere Stortingets vedtak er greit. Det som sto i ACER-erklæringen var Støre og Espen Barth Eide helt klar over ville føre til at EU og ACER ville overta kontrollen over norske energiressurser. Ap-ledelsen fikk da også massiv motstand fra LO og 120 Ap-ordførere om å godta Energipakke 3.

De fanatiske EØS- og EU-tilhengerne Støre og Espen Barth Eide hadde imidlertid en dyp forakt for Ap's velgermasse, og ønsket ikke å ta deres kritikk til etterretning. Man satte i gang et falskspill for å lure velgerne ved å utarbeide såkalt 8 ufravikelige krav for å godta ACER. Støre og Barth Eide visste imidlertid meget godt at krav 1, 3 og 5 var det bare EU som kunne garantere for og dermed ikke var verdt papiret de var skrevet på. Dermed kunne Søviknes bare uten å blunke godta kravene, og Ap's stortingsgruppe kunne godta ACER.

Ap er dermed like skyldig som regjeringen når det gjelder ACER. Denne framgangsmåten til Ap var særdeles udemokratisk der Ap både sviktet demokratiet og viste en forakt for sine egne velgere.

Selvfølgelig effektuerer Erna Solberg ACER-vedtaket når hun får full støtte fra det markedsliberalistiske høyrepartiet Ap. Å legge skylden på velgerne for ACER slik Jørund Hassel skriver er drøyt når Ap's velgere sa klart ifra at de ikke ville godta ACER. Skylden for ACER ligger fullt og helt på regjeringen, Ap, s ledelse og Ap's stortingsgruppe. Ap er en del av de 79,4 % av representantene som er for EØS og stemte for ACER, og ifølge Jørund Hassel handlet derfor regjeringen og Ap i strid med folkeviljen. Folkeviljen bryr imidlertid verken regjeringen eller Ap noe seg om. Det som gjelder er å være lydige og underdanige lakeier med ryggmarg som en seigmann for EU.

Thor Krefting Nissen

Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags