Ansvaret er deres, Korshavn!

Av
DEL

MeningerJeg trodde ikke mine egne øyne da jeg leste angrepet fra Svein Håvar Korshavn mot Arbeiderpartiet. Både Korshavn og jeg sitter i fellesnemnda for den nye fylkeskommunen, og vi har deltatt på en masse felles fylkestingsmøter for Hedmark og Oppland. Han som tilhenger av regionreformen, sammen med sitt parti Høyre – jeg som motstander, sammen med mitt parti Arbeiderpartiet.

At IMDIs lokale avdelinger legges ned er en direkte følge av regionreformen. Å gi ansvaret til lokale Ap-folk i Gjøvik er fullstendig skivebom, og det er hårreisende at Korshavn får seg til å si det han sier her. Enten har han ikke fått med seg hva regionreformen innebærer til tross for at han selv og partiet hans ivrer for den – ellers så har han fått det med seg og later likevel som om det er Arbeiderpartiets skyld!

Uten regionreformen hadde ingen vurdert å legge ned disse arbeidsplassene i Gjøvik. Men oppgavefordelingen i regionreformen slår fast nettopp det som nå skjer med de 12 arbeidsplassene i Gjøvik, og både Korshavn, jeg selv og resten av Innlandets fylkespolitikere har visst dette i lange tider – det var vel i januar eller februar 2018 at dette kom på bordet som et forslag fra utvalget regjeringen hadde oppnevnt. Vi fikk orienteringer i fylkestingene like i etterkant.

Skulle liksom Gjøvik Høyre ha snudd dette bare Bjørn Iddberg og Even Solhaug hadde informert litt mer i formannskapet i Gjøvik? Seriøst? Tror Korshavn virkelig at regjeringen hadde stanset en av de viktigste brikkene i oppgavefordelingen i prestisjereformen sin fordi noen fra Gjøvik Høyre hadde bedt om det? Det tror ikke jeg. Og jeg tror ikke Korshavn tror det heller.

Men hvis Korshavn faktisk tror det – hvorfor tok han da ikke kontakt med regjeringen etter at vi i fylkestingene fikk vite hva planen var? Korshavn & Co har hatt halvannet år på seg fra vi fikk vite dette som fylkespolitikere. Da nytter det ikke å komme etterpå og skylde på Arbeiderpartiet, det er rett og slett så jeg har problemer med å tro det jeg leser.

Gjøvik har på tre år mistet 225 statlige arbeidsplasser, med Korshavns parti i regjering. Flere andre steder i Innlandet ser vi også at statlige arbeidsplasser forsvinner. Oppland og Hedmark taper gang etter gang på politikken regjeringen fører. Dette er regjeringspartienes ansvar, ikke Arbeiderpartiets. Under den rødgrønne regjeringen økte statens virksomhet i Innlandet, og antallet statlige arbeidsplasser i vår region gikk opp. Med Høyre går antallet statlige arbeidsplasser kraftig ned. Korshavn og Gjøvik Høyre har full anledning til å jobbe sammen med Arbeiderpartiet mot dette, men Korshavn virker mer opptatt av å prøve å gi Arbeiderpartiet skylda for regjeringens politikk. Det er grenseløst useriøst.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags