Ansgar Evensen fikk råd fra Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo ga nyttige tips og råd til Ansgar Evensen under forbundets juniorsamling på Sjusjøen denne uka.

Johannes Høsflot Klæbo ga nyttige tips og råd til Ansgar Evensen under forbundets juniorsamling på Sjusjøen denne uka. Foto:

Av

Ansgar Evensen fra Vind har den siste uka deltatt på Equinors International Junior Camp i langrenn på Sjusjøen. Der fikk Gjøvik-gutten nyttige tips og råd fra Johannes Høsflot Klæbo.

DEL

Leiren, som er den største i sitt slag er arrangert av Norges Skiforbund, og i år deltok rundt 170 løpere og ledere fra hele 21 forskjellige nasjoner.

Ved å samle de beste juniorløperne fra hele verden får utøverne muligheten til å lære av hverandre samt teste seg mot noen av deres største konkurrenter. Morgendagens Helter-mentor Johannes Høsflot Klæbo håper dette inspirerer Gjøvik-løperen til å utvikle seg ytterligere.

Inspirasjon

– Talentutvikling handler blant annet om læring, og på Equinors International Junior Camp får utøverne testet seg mot noen av verdens beste juniorløpere. Jeg håper dette inspirerer Ansgar til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsviljen i sitt treningsarbeid, slik at han kan fortsette utviklingen mot verdenstoppen i langrenn, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo deltok selv på en hard treningsøkt sammen med deltakerne og fikk med egne øyne se hvordan langrennssporten stadig utvikler seg. Til sammen har utøverne lagt ned mellom 21 og 25 timer trening på leiren.

Lærerik uke

Ansgar og de andre deltakerne på samlingen har hatt en intens og lærerik uke, der de har måttet utfordre seg selv både mentalt og fysisk. Flere harde treningsøkter men også foredrag om kosthold og treningsmetodikk har stått på programmet.

– Nivået i Norge er veldig høyt, så bare det å få en plass på laget er utrolig morsomt. Samlinger som dette inspirerer meg også til å legge ned en ekstra innsats og opprettholde treningsgleden. Jeg presterer aller best når jeg har det gøy med det jeg driver med, sier Ansgar.

Rekordmange

Dette er niende gang at det arrangeres en slik talentleir for internasjonale utøvere og trenere. For Norges Skiforbund og Equinor er det ekstra gledelig at antallet nasjoner fortsetter å vokse, da målet med leiren er å gi noe tilbake ikke bare til de norske utøverne, men hele langrennssporten.

– Rekordmange nasjoner deltok på fjorårets leir, og i år er vi enda flere med 21 forskjellige nasjoner. Målet med leiren er å dele treningsmetoder og lære av hverandre, for selv om langrennssporten har kommet langt i Norge, søker vi hele tiden etter å bli bedre. Vi håper også at samlinger som denne inspirerer alle talentene til å fortsette utviklingen i langrennsløypa, og at vi sammen tar langrennssporten til nye høyder, sier utviklingssjef i Norges Skiforbund Brit Baldishol.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags