Gå til sidens hovedinnhold

Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje – Sulland er en av dem

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere store annonsører svartelister nettstedet Resett.no etter Twitter-kampanje. Resett-redaktøren kaller det «sabotasje».

Flere politikere og Twitter-brukere har denne uken oppfordret annonsører til å fjerne annonser fra nettstedet, skriver NRK.

Psykologspesialist Karl Eldar Evang kontaktet flere annonsører på Twitter og fikk støtte fra blant andre statssekretær Sveinung Rotevatn (V).

– Jeg har gjort dem oppmerksom på at deres annonser dukker opp på Resett.no og har skrevet at siden er en ytre høyre-side, kjent for personrettede kampanjer og rasisme i kommentarfeltene. Jeg har spurt dem om dette er noe de kanskje ønsker å ordne opp i, sier Evang til NRK.

Stortingspolitiker Rotevatn sier til kanalen at han ikke har oppfordret til boikott, men at han ville gjøre annonsørene oppmerksomme på at deres annonser lå ute på nettstedet.

Det har ført til at Sulland Gruppen nå trekker sine annonser fra nettstedet og har satt Resett på en såkalt fy-liste.

I et svar til MDG-politiker Kristian Vea, bekrefter bilkonsernet at annonsene er fjernet.

– Takk for årvåkenhet! Vi tar avstand fra rasisme og hetskampanjer. Annonsene er fjernet, og fy-listen er oppdatert. Vi følger opp denne hendelsen internt, skriver de på Twitter.

Det har ført til både positive og negative reaksjoner.

– Blir nok ikke bilkjøp derfra. Liker ikke ytringsfrihet med andre ord, er en av reaksjonene.

Mens en annen skriver:

– Så flott! Takk for raskt svar og klok respons!

Resett-redaktør Helge Lurås reagerer kraftig på det han omtaler som «annonsesabotasje».

– Vi ser det som en sabotasje mot oss og mediemangfoldet i Norge, sier Lurås, som legger til at nettstedet har tapt penger som følge av annonsørflukten.

Blant de andre annonsørene som har trukket seg er Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice, møbelkjeden Jysk og strømselskapet NorgesEnergi.

Kommentarer til denne saken