Gå til sidens hovedinnhold

Annette Hveem Narum og Ida Løkken fra oppland deltar i kollektivutstilling i Galleri EKG på Hamar

Innsendt

I september arrangerer Galleri EKG kollektivutstillingen med 7 kunstnere. Annette Hveem Narum fra Kapp og Ida Løkken født i Biri er til av kunstnerne. Utstillingen åpnes lørdag 11. september og har siste dager 2. oktober.

Annette Hveem Narums maler landskap med innslag av arkitektoniske elementer. Det er gjerne inntrykk sett ut fra vinduet i atelieret i Balke sentret eller under turer i det åpner Toten landskapet. Annette kommer fra Kapp og har vært hurtig kunstnere i galleriet noen år. I 2020 hadde jeg stor suksess som festspillkunstner. Hun er medlem av Norske billedkunstnere, Billedkunstnere i Oppland og Norske grafikere.

Ida Løkken arbeider med malerier og grafikk i figurativt formspråk. Hun eksperimenterer gjerne med ulike teknikker og fagområder. Den røde tråden finner man i tematikken. Motivene skildrer ofte mennesker i ulike situasjoner, ofte i naturen, i skog eller landbruk. Ida er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo avd grafikk. Hun er opprinnelig fra Biri, men er nå bosatt i Våler i Østfold.

Andre kunstnere:

Asbjørn Petershagen er utstillingsaktuell både i Galleri EKG og Sandbeck festivalen på Rena. I Hamar stiller han ut malerier med tema fra bymiljø. Han arbeider helst med figurmaleri, figurkomposisjon og situasjoner som folk havner i, både øyenblikksbilder og inntrykk. På spørsmålet hvordan han går fram når han maler, svarer Asbjørn: «Jeg jobber bare intuitivt. Jeg begynner et sted og slutter et annet.» Maleriene i Galleri EKG skildrer mennesker i bymiljø. Fargene er utradisjonelle og viser hvor dyktig kolorist han er. Petershagen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og er medlem både Norske billedkunstnere og Billedkunstnere i Hedmark.

Morten Gran viser skulpturer som er formet med motorsag. Skulpturene var antatt i Statens høstutstilling i 2019 og vises nå i galleriet. Det er også direkte link til Rena, Åmot kommune hvor Gran er med å arrangere en kunst festival KunstaRena. Gran har vært antatt i Statens høstutstilling flere ganger og er medlem av billedkunstnere i Oslo og Akershus. Han arbeider både med skulpturer, maleri og musikk.

Christopher Rådlund er en talsmann for figurativt formspråk. Han har gitt ut boken «Figurasjoner – romantikk og realisme i norsk samtidmaleri» i 2009. Han valgte og bosatte seg i Norge etter utdanning fra Håndverk- og Kunstindustriskole og Kunstakademi i Olso. Opprinnelig kommer Christopher fra Sverige. Han har gjort seg bemerket med sin nyfigurative og meditative billedkunst både i Norge og utlandet.

Christopher har hatt en rekke utstillinger i Galleri EKG siden 2009 da han var med i samarbeidsprosjektet «Skog i kunsten – kunst i skogen» galleriet hadde med Norsk Skogmuseum. I 2011 var han festspillkunstner og i 2015 «Fjern front» – landskap fra Afghanistan. I 2020 var han Flagstad – festival kunstner og det resulterte en ukes opphold i Stange. Motivene i utstillingen er» Lalum haugen» og «Mjøsa med Helgøya i bakgrunnen».

Geir Brohjem skildrer Hedmarks landskap i sine malerier. Han sier selv at det er åpenheten og vidsynet i landskap han søker etter. Vidsyn er i følge definisjoner i ordboken evnen til å se en sak fra alle sider; med skjønnsom, tolerant innstilling. «Mer enn noe annet er det vidsyn, og et billedstandpunkt som på et vis overrasker, det vi finner Hamar-kunstner Brohjems malerier», skrev May-Britt Bjørlo Henriksen noen år siden. Slik er det fremdeles i dag. Han har fortsette å forske landskapsmaleri og er glad for opplevelsen av det store og det uberørte. Brohjem er utdannet ved Birmingham institute of Art and Design Bachelor of Art og Oslo Tegne & Maleskole

Emmy Harnes stiller ut første gang i Galleri EKG. Hun bruker dyr som virkemiddel i maleriene sine og gir dyrene menneskelige egenskaper. Hun sier at «I dyrets blikk ser mennesket seg selv». Hun vil dyrt møte med en direkte blikk, som om det er en egen natur som en ramme. Slik kommenterer hun virkeligheten som oppleves stadig mer uforutsigbar. Hun er utdannet fra Kunstfagskolen i Bærum og Høgskolen i Oslo.

Mer om utstillingen https://www.galleriekg.no

Kommentarer til denne saken