Gå til sidens hovedinnhold

Annette Hveem Narum er årets festspillutstiller

Maler og grafiker Annette Hveem Narum fra Eina er en av årets festspillutstillere under Festspillene i Elverum 2020 som starter til helga. – Det er både berikende og krevende å ha en slik utstilling å jobbe imot, sier hun.

Sammen med Janne Gill Johannesen står Annette Hveem Narum bak festspillutstillingen som varer helt til 29. august, og Toten-kunstneren kommer til «hedemarken» med flere bilder i bagasjen.

Berikende

– «Lyd bak stillhet» er tittelen på en serie med 16 malerier som jeg har arbeidet med siden jeg for et og et halvt år siden ble spurt om å være festspillutstiller, sier kunstneren som ikke legger skjul på at hun glad over å få være en del av festspillene.

– Jeg forbinder festspillene med høy kvalitet og lange tradisjoner, og jeg husker godt første gang jeg var på festspillene i Elverum og hørte Vårofferet av Stravinskij. For meg som kunstner er det både berikende og krevende å ha en slik utstilling å jobbe imot. Jeg forholder meg til de samme temaene som jeg ellers gjør i mine malerier, landskap med arkitektoniske elementer, bruddstykker av nærlandskap der jeg bor og jobber, men nå samtidig på en annen måte, med en annen vinkling, forteller Annette Hveem Narum.

Les også

Annette trives best når kunsten vipper mellom å fungere og havarere

Søker nyanser

Serien med malerier som publikum vil komme i kontakt med under den måned lange utstillingen på Galleri EKG på Hamar, er en serie der kunstneren jobber med store stille flater opp mot elementer med kompleksitet.

– Ved å gi litt tid vil det komme fram at det er elementer av den samme kompleksiteten på de større områdene, men der i en stillere form. Stillhet eksisterer ikke – stillhet gjør at vi lytter, i brudd av lyder. Jeg søker etter nyanser i de små og store kontrastene. Variasjoner i valørene og bruddene i fargeklangene, som nesten skjærer, men likevel harmonerer. Store stille flater, opp mot små sammensatte elementer, forteller Annette Hveem Narum.

Kommentarer til denne saken