Gå til sidens hovedinnhold

Anna of the North lengter tilbake på ny låt: – La oss gå ut og kaste litt ball sammen og sette pris på hverandre

Artikkelen er over 2 år gammel

Anna of the Norths rykende ferske singel «Used to be» er en påminnelse om hvordan det var da vi var unge og tida var en ressurs man tok vare på og brukte til siste dråpe var skviset ut.

Etter elektronika-debuten «Lovers» i 2017, har Anna Of The North solgt ut konserter og generert over 140 millioner streams av låtene sine over hele verden. Da hun nylig slapp første single fra sitt nye prosjekt, gikk den inn på A-listen til NRK P3, der den har ligget siden.

Påminnelse

«Used to be» er tittelen på singelen som slippes 10. april og som naturligvis har det herlige, retropoppete uttrykket som også preget mange av sangene på «Lovers»-albumet. Denne gangen er lydene brukt mer bevisst, for «Used to be» er en tydelig gest til den gylne fortida, til en tid som er for lengst er forbi.

– Denne låten er en påminnelse om hvordan det var da vi var unge og ikke brydde oss om overflatiske ting som tar så mye av tiden vår i dag. Folk stresser med alternative virkeligheter og glemmer at livet skjer her og nå, sier Anna Lotterud og fortsetter:

– Jeg er så redd for at jeg en dag skal våkne opp, gammel og trist, og skjønne at jeg tilbrakte hele livet med å stirre på en skjerm og drømme om å være noen jeg ikke er. La oss gå ut og kaste litt ball sammen og sette pris på hverandre, sier Lotterud som i slutten av måneden reiser ut på sin første USA-turne som headliner.

Les også

– Det var en periode hvor jeg tenkte jeg kanskje ikke kunne drive med det her

Netflix

Samtidig som Anna of The North jobbet med nytt materiale, levde debutalbumet «Lovers» sitt eget liv. Låtene om hjertesorg, skyldfølelse og den spirende gleden over å komme over noe eller noen, traff en nerve hos et voksende publikum over hele verden.

Debutens suksess kulminerte i at tittelsporet fra albumet dukket opp i Netflix-suksessen «To All The Boys I’ve Loved Before». «Lovers» streames fremdeles over 100K ganger per dag, og gikk inn på topp 100-listen i hele 171 land!

Les også

Låtene til denne artisten fra Gjøvik er streamet over en million ganger

Få unge artister i dag hadde tatt et samarbeid med Tyler, the Creator på strak arm, slik Anna gjorde da sjansen bød seg til å synge på to spor på albumet hans, «Flower Boy». Anna har også samarbeid med profilerte artister som Rejjiie Snow og HONNE, i tillegg til å ha landet en viral remiks med The Chainsmokers.

Kommentarer til denne saken