Anna of the North har et avslappet forhold til kropp på Instagram-profilen sin: – Jenter skal ha de samme rettighetene som gutta

FORSKJELLIG: Anna Lotterud bruker Instagram til å vise fram en rekke forskjellige situasjoner fra sitt eget liv.

FORSKJELLIG: Anna Lotterud bruker Instagram til å vise fram en rekke forskjellige situasjoner fra sitt eget liv. Foto:

– Menn i «baris» ville aldri fått samme spørsmålet, og i den grad jeg skal uttale meg politisk ønsker jeg at jenter skal ha de samme rettighetene som gutta, sier Anna Lotterud (29).

DEL

Den unge Gjøvik-kvinnen er tilbake etter en vellykket USA-turne og i full sving med å lage ny musikk til et nytt album. I dag er Instagram et veldig viktig medium for artister og den stadig mer lysende stjernen på musikkhimmelen er en av dem som har fått mye oppmerksomhet på plattformen.

Ikke sexy

Med 49.000 følgere på bildedelingstjenesten Instagram, er Anna of the North en populær konto å svinge innom for å se hva som rører seg i livet til den populære artisten fra Gjøvik, men de som er på jakt etter glamorøse gløtt inn i popstjerneverdenen, blir nok skuffet:

– Jeg legger hovedsakelig ut hverdagslige og uretusjerte bilder som jeg har tatt selv med iPhone, sier hun.

View this post on Instagram

:)

A post shared by Anna Lotterud (@annaofthenorth) on

Det hender at bildene oppfattes som lettkledde, endog dristige. Men Anna Lotterud er ikke med på det:

Jeg skjønner det ikke, men det er sikkert fordi jeg har alltid vært slik. Jeg har alltid hatt et veldig avslappet forhold til kropp. Min Instagram speiler midt dagligdagse liv. Er det varmt ute, går jeg ikke i ullgenser. På photoshoots har jeg ingen problemer med å skifte foran andre hvis det av en eller annen grunn ikke er en garderobe der. Hvis man kan gå i bikini foran andre, må det da være lov med undertøy, sier Anna Lotterud.

FLYR HØYT: Anna Lotterud er nettopp hjem fra en vellykket USA-turne og er nå i full sving med å spille inn Anna of the Norths andre album.

FLYR HØYT: Anna Lotterud er nettopp hjem fra en vellykket USA-turne og er nå i full sving med å spille inn Anna of the Norths andre album. Foto:

På spørsmål om hun tenker på at hun er et forbilde for mange unge jenter, svarer hun at bildene hun legger ut aldri er retusjerte. Hun oppfatter dem heller ikke som direkte sexy:

– Jeg bruker humor! Det har aldri vært meningen at mine bilder skal framstå som sexy. De er sarkastiske og morsomme. Er det litt ekstra valker eller hud er dette bare positivt. Jeg liker å påpeke at det noen kan se på som feil ved seg selv, er helt vanlig. Jeg er heller ingen livsstilsblogger og jeg har aldri lagt ut råd om kosthold eller trening på min Instagram. Hvis jeg var deg ville jeg uansett ikke fulgt dem, ler Anna.

View this post on Instagram

Don't worry I'm not pregnant :))))

A post shared by Anna Lotterud (@annaofthenorth) on

Les også:

– Men det er snodig at vi snakker om dette. Menn som viser fram kroppen sin får aldri noen spørsmål, og i den grad jeg skal uttale meg politisk ønsker jeg at jenter skal ha de samme rettighetene som gutta. Jeg har aldri uttalt meg offentlig om for eksempel «free the nipple»-aksjonen, men jeg støtter den. Jeg er nok en skap-feminist, sier Anna Lotterud engasjert, og har en oppfordring til unge jenter:

– Vær stolt av din egen kropp og ikke se så mye på andre, sier hun.

Over 140 millioner streams

Etter elektronika-debuten «Lovers» i 2017, har Anna Of The North solgt ut konserter og generert over 140 millioner streams (direkteavspillinger) av låtene sine over hele verden. Da hun nylig slapp første single fra sitt nye prosjekt, gikk den inn på A-listen til NRK P3.

Nå er hun nettopp ferdig med fem konserter i USA, hennes første turne «over there» som headliner og med klubben Troubadour i Los Angeles som et av de mest myteomspunne stoppestedene.


Les også:

Puddelpalasset

Det var nemlig på Troubadour Guns N' Roses spilte sin første konsert og som under hele 80-tallet var tilholdssted for band som W.A.S.P., Mötley Crüe og Poison og deres lojale farge- og hårlakkglade fans.

– Jeg skjønte det var et sted med mye historie i veggene, men det er ikke et sted jeg har hatt noe forhold til, sier Anna Lotterud som i løpet av turneen spilte på steder med en kapasitet på mellom 500 og 650 publikummere. Og at hun spilte for menigheten fant hun raskt ut:

– Det var utrolig gøy å reise rundt i USA. Jeg har aldri opplevd et så engasjert publikum som kunne alle låtene og som tydelig hadde ventet på at jeg skulle komme over, sier Lotterud som forteller at det nettopp er i USA hun gjør det best om dagen:

– Det var suksess fra første konsert i Boston til siste i San Francisco, sier hun som regner med at det blir en ny USA-turne om ikke så lenge.

– Men først skal jeg gjøre en del festivaler i Norge og Europa, sier hun og forteller at Lillehammer er nærmeste sted å oppsøke dersom man ønsker å se Anna of the North denne sommeren.


Les også:

Andreplata

I starten samarbeidet Anna Lotterud med Brady Daniell-Smith fra New Zealand og sammen lagde de debutalbumet «Lovers». Nå står hun på egne bein og med over 50 låter på blokka gleder hun seg til å kna låtene til å bli ... ja, låter.

– Jeg er godt i gang med å spille inn albumet, men ettersom jeg må ha hjelp av andre til å ta låtene til neste nivå, tar det tid, sier Lotterud som selv om hun kommer til å benytte seg av forskjellige musikere og produsenter vil det aldri være noen tvil om hvem som har spilt inn musikken:

– Det vil alltid være min stemme, sier hun og forteller at selv om sounden kommer til å låte umiskjennelig Anna of the North, kommer hun til å finne på en hel del sprell til det som blir den «vanskelige andreplata»:

– Det er skummelt å følge opp en debut, men jeg får veldig god respons på de nye låtene mine. «Lovers» hadde et veldig 80-talls synyhheavy preg over seg og selv om det fortsatt blir synther, vil det låte annerledes uten at jeg vil binde meg til noe. Jeg skriver og spiller inn det jeg liker. Uansett kan jeg ikke lage debutplata en gang til.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags