Nå har Anna Lotterud, nå bedre kjent som Anna of the North, fra Gjøvik laget en hjemmevideo til låta der hun karantene-chic danser rundt i leiligheten sin i Oslo. Den nyslåtte Spellemann-vinneren har mye å feire og hennes drømmende soveromspop med oppdiktede virkeligheter er tydeligvis mer relevant enn noensinne.

Shazammet

Det synes også Apple, som har plukket ut tittelsporet fra Annas nyeste album til å fronte den verdensomspennende reklamefilmen for sin nye iPad Pro. Og reaksjonene på låten har ikke latt vente på seg. På mindre enn en uke var låten inne på iTunes-listene i mer enn 30 land, doblet sine daglige streams på Spotify og Anna of the Norths generelle strømmetall økte med 187 prosent!

Dette er ikke første gang Anna of the Norths låter dukker opp i innflytelsesrike filmer og serier. Hennes debutalbum, «Lovers», gikk fra å være en snakkis i de rette kretser i 2017 til å bli en verdensomspennende suksess da tittelsporet ble plukket opp av Netflix-serien «To all the boys». Låten «Lovers» strømmes fremdeles over 100.000 ganger per dag, og gikk inn på hitlistene i 171 land. Og det slutter ikke her: Samme uke som iPad-reklamen hadde premiere på TV- og nett over hele verden, dukket en annen av Lotteruds nyeste låter, «Playing Games» opp i den nye Netflix-serien «Never have I ever», og siden den gang har låten blitt Shazammet over 29.000 ganger.

Profiler

Da Anna of the North i fjor slapp sitt andre album «Dream Girl», var det til stormende jubel, en mengde radiohits, og en utsolgt USA-turné med allsang. Få unge artister i dag hadde tatt et samarbeid med Tyler, the Creator på strak arm, slik hun gjorde da sjansen bød seg til å synge på to spor på albumet hans, «Flower Boy». Anna har også samarbeid med profilerte artister som Rejjiie Snow og HONNE, i tillegg til å ha landet en viral remiks med The Chainsmokers.