Anna Odine (21) har flyttet hjem til Raufoss

Anna Odine Strøm (t.v) håper å få orden på ryggproblemene og skape store øyeblikk kommende vinter på lag med Ingebjørg Saglien Bråten og de andre norske jentene.

Anna Odine Strøm (t.v) håper å få orden på ryggproblemene og skape store øyeblikk kommende vinter på lag med Ingebjørg Saglien Bråten og de andre norske jentene.

Anna Odine Strøms viktigste oppgave kommende sesong blir å få orden på ryggskaden. Klarer hun det, mener trener Christian Meyer at hun kan nærme seg Maren Lundby-nivå.

DEL

Anna Odine Strøm har flyttet tilbake til barndomshjemmet på Toten etter studier på Lillehammer og i Oslo. Nå skal hun kombinere nettstudier med toppsatsing på hopp. Først må hun finne ut hvordan hun skal holde ryggproblemene i sjakk.

– Trening er nok metoden for å holde det i sjakk og bli kvitt smertene, sier Anna Odine Strøm.

Kartlegging

Anna Odine hadde en strålende sesong i fjor. Andreplassen, like bak Maren Lundby, i Zao toppet prestasjonene. Selv om hun i store periode slet med ryggtrøbbel.

– Akkurat nå går det bra. Vi skal planlegge, kartlegge og snakke med fagfolk som har mer greie på det enn oss. Så får vi se om vi får orden på det, sier hun.

– Enormt potensial

Trener Christian Meyer mener at Strøm har en vinnerskalle som gjør at hun kan utfordre Maren Lundby på sikt dersom hun får være helt frisk.

– Jeg prøver bare å gjøre så godt jeg kan når det gjelder. Så har jeg tydeligvis gjort mye riktig for å komme dit. Jeg har vel vært et konkurransemenneske hele tiden. De sier jeg har mest konkurranseinstinkt på laget. Jeg må vel innrømme at jeg ikke liker å tape. Uansett hva vi konkurrerer i, sier hun og ler.

Lytte på fagfolk

Hun innrømmer også at hun sliter med å innse at hun har et problem med ryggen.

– I mitt hode er jeg frisk. Det er kanskje det største problemet. Fordi med en gang jeg ikke har vondt så er jeg frisk. Og jeg er jo ikke det. Jeg må bare bli litt på fagfolk som sier at det kjennes bra ut, men du er ikke frisk. Så kanskje de en gang sier at nå er du helt frisk, sier jenta som studerer på Norges idrettshøgskole.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags