Gå til sidens hovedinnhold

Anna Lotterud trakk pengekravet etter at festivalen gikk konkurs

Artikkelen er over 2 år gammel

Anna of the North og fire andre artister har frafalt kravet til konkursboet etter at Hovefestivalen måtte avlyses, opplyser Dagbladet.

Etter at selskapet bak Hovefestivalen gikk konkurs før åpningen, rettet Anna Lotterud og tre andre artister krav til konkursboet gjennom sine bookingbyråer. Nå har Lotterud, Jason Derulo, Bjørn Eidsvåg og Hkeem frafalt kravene, skriver Dagbladet.

Rutine at krav innsendes ved konkurs

Det er bookingbyrået Live Nation som frafalt kravet på vegne av Lotterud, etter at All Things Live AS gjorde det samme på initiativ fra sine artister, opplyser Dagbladet. Jason Derulo skal ha hatt 855.000 kroner utestående, Bjørn Eidsvåg 250.000 kroner, Hkeem 70.000 kroner, og Lotterud 45.000 kroner. Det opplyste Agderposten tirsdag 30.7.2019.

Daglig leder i All Things Live, Bjørnar Paulsen, sa til Dagbladet at krav ble innsendt som rutine i forbindelse med konkursen. Han håper frafallet kan bidra til at billettkjøpere får mer penger tilbake.

Karsten Baugstø i Live Nation, som representerer Lotterud, følger i samme fotspor.

– Selv om vi uansett så det som usannsynlig å få noe igjen fra konkursboet har vi valgt å droppe kravet, skrev han i en e-post til Dagbladet.

Dagbladet skriver at Lotteruds pressekontakt opplyser at artisten ikke er tilgjengelig for kommentar.

– Må ta risiko på egne og andres vegne

Imidlertid tilhører både artister og billettkjøpere kategorien «uprioriterte krav», og det er ikke påregnelig at billettkjøperne vil få en stor andel av utgiftene tilbake, sa bobestyrer Ole Magnus Heimvik til Dagbladet. Det er selskapets ansatte som stiller først i køen.

I et intervju med Dagbladet i slutten av juni snakket styreleder i Seaside Production AS, Brynjar Løkke, om årsaken til konkursen:

– Vi klarte ikke å få inn tilstrekkelig med nye penger fra investorer eller långivere og skrekkscenarioet nærmet seg. Salget uteble.

– For oss er det smertefullt og se at konsekvensen av konkursen er mulige tap for mange. Samtidig må vi huske på at dersom vi skal få til noe i by og bygd, må vi ta risiko på egne og andres vegne. Det vet de fleste, skrev Løkke til Dagbladet.

Kommentarer til denne saken