Anker ikke dommen i Kapp-drapet – 20 års fengsel for drapsdømt far

Dommen på 20-års fengsel for mannen som drepte sønnen sin på Kapp i fjor blir stående, etter at Riksadvokaten ikke anker.

DEL

I straffesaken mot Hans Olav Overn har Riksadvokaten har besluttet å godta Gjøvik tingretts dom av 30. april 2020. Beslutningen er i tråd med statsadvokatens innstilling.

– Spørsmålet om anke har vært vurdert. Etter en samlet vurdering, herunder hensynet til de etterlatte, har påtalemyndigheten kommet til at saken ikke bør ankes, opplyser statsadvokat Thorbjørn Klundseter.

Bistandsadvokaten og forsvarer er orientert.

Fikk strafferabatt

Statsadvokat Thorbjørn Klundseter la ned påstand om lovens strengeste straff, 21 års fengsel, under sin prosedyre på siste dag av rettssaken mot Hans Olav Overn (45).

Forsvarer Håvard Fremstad la vekt på tiltaltes tilståelse og samarbeid med politiet og mente dette skulle gi strafferabatt.

Gjøvik tingrett mente det samme og dømte familiefaren til 20 års fengsel for drapet på sønnen Oscar André Ocampo Overn.

Godtok dommen

Han godtok dommen og anket ikke. Tirsdag ble det altså klart at heller ikke påtalemyndigheten anker dommen fra Gjøvik tingrett.

45-åringen ble i tillegg til drap også dømt for seksuelle overgrep mot sønnen mens han var under 14 år og frihetsberøvelse, da han sperret moren inne på soverommet slik at hun ikke kunne hindre drapshandlingen.

Familiefaren var også tiltalt for seksuelle overgrep mot sønnen i 2018 og 2019, men dette punktet i tiltalen ble han frifunnet for.

Artikkeltags