Andreas (23) tror på ei ny helg i verdenscupen: – Jeg føler jeg har en del mer å gå på

Andreas Granrud Buskum tok sine første poeng i verdenscupen i italia i helga.

Andreas Granrud Buskum tok sine første poeng i verdenscupen i italia i helga. Foto:

Andreas Granerud Buskum tok lørdag seg til sin første finaleomgang i verdenscupen – men dagen etter holdt det akkurat ikke.

DEL

– Når jeg tenker tilbake, så har det vært ei god helg. Det er mye nytt som må læres, og jeg føler vel at jeg har en del mer å gå på, sa Andreas Granerud Buskum etter helgas to verdenscuprenn i Val di Fiemme.

Han er veldig fornøyd med at det ene delmålet ble nådd; at de første verdenscuppoengene er trygt og godt plassert i kofferten.

– Jeg hadde tunge forhold i første omgang, men andrehoppet var veldig bra og jeg klarte å beholde 25. plassen.

Skia skar ut

At det ikke ble finaleomgang i søndagens renn, var en liten skuffelse.

– Jeg trodde det skulle holde da jeg landet, men det ble den kjedelige 31. plassen. Den ene skia skar ut ved landing, og det var nok der finaleplassen røk, sa Andreas.

– Hvordan var tilbakemeldingen fra landslagstrener Stöckl?

– Han var fornøyd med lørdagens hopping, ikke riktig så fornøyd i dag.

– Får du flere sjanser i verdenscupen nå, tror du?

– Jeg håper og tror det. Jeg synes ikke jeg hoppet meg ut av laget, mener Andreas.

Diskvalifisert

Det ble ingen stor norsk helg i Italia. Lørdag gjorde en ureglementert hoppdress at Marius Lindvik ble diskvalifisert, og tyske Karl Geiger gikk til topps.

Søndag tok Johann André Forfang tok sin andre sjetteplass for sesongen, mens Geiger tok sin annen strake seier. kometen Marius Lindvik hadde lagt diskvalifiseringen fra lørdag bak seg og fikk opp 101,5 meter i begge hoppene søndag. Nordmannen er fortsatt ikke helt venn med dommerne og ble strengt dømt for sine svev og landinger.

Neste helg står to nye renn i Titisee Neustadt for tur. Der er Lensbygda-hopperen Andreas Granerud Buskum trolig på plass igjen.

Det var i alle fall ingen av de norske hopperne i helgas COC-renn i Bischofshofen som overbeviste. Her var også Anders Ladehaug fra Nordre Land på plass, men han misset finaleomgangene begge dager, først med 36. plass, deretter 33. plass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags