Gå til sidens hovedinnhold

Alternativ kommunelitteratur

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Møt Jens Kihl og Kjersti Bjørkmo til kommunal feelgoodaften på Totenvika galleri og kulturkafé søndag 8. desember klokka 16.00! Det er også førjulskafé fra kl. 12.00 på Totenvika galleri og kulturkafé!

Jens Kihl, forfattar og politisk kommentator i BT, er ute med boka «Dette er også Noreg – Kommunal feelgood» der han går til botn i nokre av dei store kommunesamanslåingskjenslene som har heimsøkt vårt land! Alle 428 kommunar er besøkt frå Bergen via Tingvoll til Loppa. Boka spør: Er kommunereforma i ferd med å rasere det som gjer landet vårt bra, eller er det nettopp slik vi kan sikre gode lokalsamfunn for framtida?

Kjersti Bjørkmo tar den same raseringsfaren på poetisk alvor og ser på det som i utgangspunktet skal løfta kommunane: Kommuneslagordet! I diktboka «Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå» får vi mellom anna kjennskap til det vakre sjølvbedraget i Harstads slagord – «attraktiv hele livet». I dikta behandlar forfattaren maktspråk, byråkrati-språk og svindelbrevspråk.

Arrangementet er en del av Norsk Forfattersentrums satsning i Bokåret 2019, under vignetten «Finn din sjanger». Arrangementsrekka «Finn din sjanger» presenterer bøker og forfattere innafor et bredt spekter av litterære sjangre, gjennom forfattersamtaler over hele landet. Samtalene gir innblikk i forfatternes egne arbeidsmåter og erfaringer. Målet med samtalene er å trigge lesegleden hos publikum gjennom sjangerutforskning, ved å se på sjangerens konvensjoner, overlapp, brudd og fargesprakende muligheter.

Kommentarer til denne saken