Erik har fått med seg 10.000 på rebus for alternativ jul

Rebus: Erik Nygård og Frøydis Holstad Torp klare for å lage rebus-nøtt til inntekt for «Alternativ jul» på Ynglingen.

Rebus: Erik Nygård og Frøydis Holstad Torp klare for å lage rebus-nøtt til inntekt for «Alternativ jul» på Ynglingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Erik Nygård fra Gjøvik taxi har laget julenøtt og innsamling til inntekt for arrangementet «Alternativ julefeiring» på Ynglingen.

DEL

– De tre forrige lørdagene har det vært julenøttrebus på Facebook-sida til Gjøvik taxi, og i kveld lager jeg den siste oppgaven. Den lager vi her på Ynglingen og spørsmålet vil dreie seg om «Alternativ julefeiring». Et arrangement som jeg synes er veldig bra. Flott at vi tar hånd om hverandre på denne måten, sier Erik Nygård bittelille julaften.

– Jeg ville gjerne bidra, derfor lager jeg den siste nøtta her. Svaret på rebusen skal leveres innen klokka 22.00 på lillejulaften. På slutten av nøtta vil jeg bli invitert til å komme hit på julaften av Frøydis, fordi jeg selv jobber da. På julaften vil jeg da lage en ny videosnutt, som også vil bli lagt ut på Facebook, der jeg oppfordrer folk til å vippse en femtilapp til støtte for arrangementet. Håper at folk klikker seg inn på Facebook-sida til Gjøvik taxi i løpet av romjula og bidrar. Selv jobber jeg på julaften til klokka to om natta og kommer til å gi bort hele omsetningen denne kvelden, reklamerer Nygård.

10.000 innom

Han forteller at nesten 10.000 så langt har vært innom rebusen. Pengene som kommer inn vil bli overlevert til «Alternativ julefeiring» på formiddagen nyttårsaften, sier Nygård.

– Vi synes initiativet er helt fantastisk og gleder oss over bidraget. Vi er helt avhengige av at folk bidrar med penger og gaver for å få dette til. I kveld på bittelille julaften har det vært dugnad her, der 15–20 ungdommer har vært innom og jobbet for å gjøre i stand til julaften. Nå har vi fått 26 påmeldinger til julekvelden, men vi har plass til mange flere og det er også helt greit at folk kommer uanmeldt, sier Frøydis Holstad Torp, som har dratt i trådene på arrangementet de seks siste åra.

Artikkeltags