Drosjesjåføren startet innsamlingsaksjon for «Alternativ jul» på Ynglingen. Nyttårsaften var resultatet klart

OVERVELDET: Både lederen for Alternativ jul, Frøydis Holstad Torp, og taxisjåfør Erik Nygård kunne med hånden på hjertet si at de var overveldet av andres sjenerøsitet. Over 30.000 kroner endte summen på, som for begge var et tall langt høyere enn de kunne ha håpet på i utgangspunktet. 

OVERVELDET: Både lederen for Alternativ jul, Frøydis Holstad Torp, og taxisjåfør Erik Nygård kunne med hånden på hjertet si at de var overveldet av andres sjenerøsitet. Over 30.000 kroner endte summen på, som for begge var et tall langt høyere enn de kunne ha håpet på i utgangspunktet.  Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nyttårsaften ble gaven fra Erik Nygård og Gjøvik taxi overlevert Alternativ jul. Summen endte til slutt på godt over 30.000 kroner, etter at vel 600 enkeltpersoner var med å bidra gjennom romjulsperioden.

DEL

– Jeg har hele komiteen bak meg når jeg sier at vi er veldig takknemlige for innsatsen som har blitt gjort. Jeg blir helt målløs av alle historiene og pengene vi har fått inn, og jeg ønsker å takke alle som har bidratt, forteller en ydmyk Frøydis Holstad Torp, leder for det velkjente arrangementet på Ynglingen.

– Det Erik har gjort er helt fantastisk, og det at så mange har stilt opp og bidratt i tillegg gjør det bare enda mer fantastisk. Jeg blir nesten helt satt ut, legger hun til, mens øynene glir over sjekken hun har liggende foran seg.

– En spesiell jul

Innsamlingen Erik Nygård satte i gang for en tid tilbake avsluttes altså i dag. Historien om taxisjåførens engasjement og giverglede har nådd alle hjørner av Norges land i løpet av den siste uka, og hovedpersonen og initiativtakeren ønsker selv å rette en stor takk til mange og enhver.

– Jeg takker hver eneste en som har gitt penger og bidratt til dette prosjektet. Det er godt å se at så mange har deltatt og bryr seg. Jeg blir veldig rørt av det hele, og kan si at det har blitt en spesiell jul for min del, meddeler Nygård.

Overveldende reaksjoner

Helt siden julaften da OA først omtalte saken har taxisjåførens telefon pepet i ett. Folk har ønsket å meddele sine tanker rundt prosjektet Nygård har holdt i gang, noe han selv ønsker å utdype litt rundt.

– Ja, jeg kjørte til klokka 03 på julaften, og da jeg våknet på morgenen hadde jeg 150 meldinger på telefonen – og da tar jeg ikke i. Alle jeg har kjørt og vært i kontakt med hele uka har vært positive til opplegget, og jeg kan dra fram historier fra både her og der hvor folk har uttrykt hvor bra det jeg har stelt i stand er, sier han.

Nytt prosjekt på gang

Det hele startet med en Facebook-konkurranse. Og da 24. desember sto på kalenderen ønsket Nygård å avslutte på ordentlig vis.

Han slapp nyheten om at alt han ville omsette julaften skulle gå til Alternativ jul. Summen endte på 9000 kroner, og gjennom andres givervilje – gjennom Vipps, primært – endte totalen på vel 31.000 kroner.

– Det har gått mye tid til dette, men når man ser hva det har blitt til er det bare positivitet som spres. Opplegget tas til ettertanke, så nå lufter jeg tankene og ideene om et nytt prosjekt, kan taxisjåføren fortelle.  

Tror støtten opprettholdes

Innsamlingsaksjonen vil gagne mange. For med pengene Alternativ jul nå har fått inn, er det ingen tvil om at neste års feiring er i boks.

– Det gir oss frihet å kunne vite at vi har et godt budsjett framover. Vi trenger ikke stresse like mye for å nå de som kan hjelpe til økonomisk, men vi håper og tror at folk vil fortsette å støtte oss slik de har gjort tidligere, avslutter Holstad Torp.

Artikkeltags