Gå til sidens hovedinnhold

Alt sto klart for bursdagsfeiring for 12-åringen, men ingen møtte opp. Da tok Mia og Britt affære

Artikkelen er over 1 år gammel

Pølser og godteposer var allerede kjøpt inn til 12-årsdagen, men gjestene kom aldri. Da tok Mia Landsem og Britt Robertsen fra Trondheim grep.

For abonnenter
LANDET RUNDT

(Nidaros): – Han har alltid invitert hele klassen i bursdagen sin. De har vært alt mellom 26 og 30 elever, og alle har alltid kommet, forteller guttens mor.

Av hensyn til sønnen ønsker hun å være anonym.

– Han er veldig lei seg, selvfølgelig. Jeg synes ikke det er greit, og blir veldig engasjert. Ikke bare fordi det skjer med mitt barn, men fordi jeg har lest om at det skjer ellers og. Dette er en stor skrekk for foreldre, forteller moren.

Bursdagen skulle feires lørdag 8. februar. Alt sto klart, men ingen dukket opp. Kun to stykker hadde varslet fra om at de ikke kunne i god tid. En del falt fra, og trykket "kan ikke komme" på invitasjonen på Facebook. Rundt 11 stykker ga aldri beskjed, men dukket heller ikke opp.

– Hvis det er så enkelt som at alle faktisk ikke kunne komme, så lurer jeg på hvorfor de ikke sa noe. Da kunne vi endret på det. Jeg vet ikke hvor det glapp, men jeg finner det rart at hele klassen plutselig ikke kan komme, forteller moren.

Hun kommer nå til å ta dette opp med de ansatte på skolen, og på foreldremøte i klassen.

– De går i sjette klasse nå. Snart skal de over på ungdomsskolen, og da blir miljøet hardere. Det er viktig at vi som er foreldre setter inn nådesstøtet, om man kan si det sånn, og stiller krav til hvordan vi skal oppføre oss mot hverandre.

Landet rundt

Under fanen Landet rundt ønsker vi i Oppland Arbeiderblad å gi våre lesere tilgang til noen av de beste, artigste og viktigste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge, inkludert Nettavisen. Dette er én av dem.

Enorm respons

Britt Robertsen fra Trondheim kom i kontakt med guttens mor på et arrangement på fredag, og fikk høre om situasjonen. Da skrev hun et innlegg på Facebook, og startet en innsamlingsaksjon for å skape ei fin bursdagsfeiring for tolvåringen.

– Gutten er veldig glad i en youtuber som kalles Kattekryp. Jeg kjenner Kattekryp godt, og han har sagt ja til å bli med å besøke han og overrekke gave på bursdagen hans, forteller Robertsen.

I skrivende stund er det samlet inn over 6000 kroner. Pengene skal brukes på bursdagsgaver, deriblant en Xbox, og gavekort.

– Det har vært en helt enorm respons. Det er veldig godt å se at folk bryr seg. Det er så mye mobbing og urettferdighet, og jeg er veldig glad for at jeg kan bruke min stemme til å gjøre det bedre for noen, sier Robertsen.

Hun er streamer selv, og har også et stort nettverk innenfor miljøet. De har dermed fått samlet inn en del videohilsener som også skal overrekkes til gutten.

– Jeg opplever selv en del hets fra en tid til annen, men jeg slår hardt ned på det. Jeg godtar ikke mobbing i mine kanaler, hverken av meg eller andre. Det gir meg en god følelse inni meg å kunne gjøre noe godt for andre.

Robertsen fikk raskt støtte fra blant annet Mia Landsem, også fra Trondheim, som også har vært en del av innsamlingsaksjonen.

– Jeg fikk helt vondt inni meg, forteller Landsem

Hun har selv lagt inn penger til å kjøpe en Xbox til 12-åringen.

– Jeg håpet at jeg kunne bidra. Jeg ser slike historier hele tiden, og ble veldig lei meg. Jeg husker selv godt mobbing og utestenging.

Rørt over responsen

Guttens mor forteller at hun er veldig rørt over responsen.

– Jeg har ikke ord for hvor glad jeg er for at noen gjør det. Jeg synes det er innmari gøy å gjøre slike ting for andre unger, men jeg kan jo ikke legge ut sånt for mitt eget barn, sier hun.

Sønnen vet ikke om hverken innsamlingen eller at han får besøk av idolet sitt på bursdagen.

– Vi har snakket med han om at han er en flott gutt med fine verdier. Jeg vet ikke hva de kommer til å si når de er her, men jeg kommer til å legge vekt på at dette skjer fordi han er den han er, sier hun.

– Mobbing er ikke bare fysisk. Det er også utfrysing, og avlysning. Det var en annen verden da jeg var barn, og opplevde å være utenfor. Når jeg kom hjem kunne jeg lukke døra og være alene. Nå har de hele verden i lomma.

Kommentarer til denne saken