Pascalfestivalen for ALLE byr på fantastiske og unike opplevelser innenfor kunstartene musikk, dans og kunst, med utgangspunkt i det tilrettelagte kulturskoletilbudet ved Gjøvik kunst- og kulturskole og i Pascal Norge.

Lørdag 2. april inviterer vi til en fantastisk festivalstemning på Gjøvik gård med musikk, mat, faglig innhold, kunst og kultur. Festivalen er åpen for publikum og arrangørene håper mange vil finne vegen til byens perle denne lørdagen!

– Det blir mange lokale krefter som vil sørge for underholdning i Gjøvikhallen, og så blir det kunstutstilling i Drengestua galleri med Jeison Preciado Devia fra Colombia, sier en stolt festivalgeneral Ola Narten Svendsen. Jeison er for tiden elev ved Musikkfolkehøgskolen Viken og med i pascalfamilien og vennskapsprosjektet Norge/Gjøvik – Colombia.

Pascal Norge oppfyller drømmer

Gruppene opptrer på rekke og rad og først ut denne lørdagen, er Allsangkoret og bandet Los Ænsjless. Klarinettisten Siri Prestrud fra Hurum spiller med sin lærer, Lars Espen Rath Vestad, som også er leder for organisasjonen Pascal Norge. Vestad er stolt over alt som skal skje, og føyer til at viktigheten med festivalen er at de som vil, gis mulighet til å stille ut sin kunst eller muliggjør sceneopptreden, som for mange bare oppleves som en stor drøm – Pascal Norge gjør drøm til virkelighet.

Konserten i Gjøvikhallen byr også på det nystartede «Pascalblåserne», bandet Latino Rockers, Sangkoret Korpus & Scene Korpus. Årets konferansier er Elise Gegauff, kjent fra blant annet teatermiljøet i byen og som kunstner. Hun arbeider til daglig i Kunstgruppene i Drengestua.

Festivalen avsluttes lørdagskvelden med landsmøte i Pascal Norge og festivalmiddag på Strandhotellet. I forbindelse med gruppenes vennskapsprosjekter ventes det besøk fra Spania og fagskolen BATOI fra Alcoy, hilsener fra Sverige og Partille kulturskola, Litauen, Colombia, Argentina og USA.