Gå til sidens hovedinnhold

Alt av skirenn er avlyst – derfor tok Vind grep og arrangerte intern konkurranse

I Vind IL lar man verken koronapandemi eller kuldegrader stoppe seg. For hva gjør man ikke for at klubbens skiløpere skal få etterlengtet konkurransetrening?

Jo, da kaster foreldre og trenere seg rundt og arrangerer et testrenn. Lørdag var en gruppe på 15–20 løpere fra Gjøvik Toten Langrenn (GTL) på Vind skistadion, i tillegg til en like stor gruppe fra klubben.

– Det er beundringsverdig at det frivillige apparatet trår til på en lørdag, men det er også nødvendig. De har jo nesten ikke fått gått et skirenn i vinter, sier Pernilla Egedius, leder i Vind ILs langrennsgruppe.

Anbefalingene fra myndighetene er klare, og Norges Skiforbund har derfor avlyst alle skirenn for barn og ungdom på krets- og nasjonalt nivå.

Det betyr at de aller fleste skiløperne opp til 20 år bare har fått gått et par skirenn i vinter; ett på Natrudstilen tidlig i desember og ett på Lygna rett etter nyttår.

Les også

Pandemien stopper også utendørs skirenn: – Vi skjønner det ikke helt, men har ikke tenkt å gi oss

Klubbrenn og testrenn har vært lov å arrangere, såfremt det er innenfor treningsgrupper. Men så var det kulda da – onsdag var det så kaldt på Vind stadion at også klubbrennet måtte avlyses.

– Når det er så flotte forhold som i dag, var det flere som mente vi måtte få til noe, fortsetter Egedius.

Lørdag skulle det vært Madshusstafetten på Vind. Søndag var det terminfestet et cuprenn for juniorløpere i Innlandet. Begge renn ble avlyst. Samme skjebne led også ØTS-sprinten i langrenn, i tillegg til både skiskytter- og alpinrenn rundt omkring.

Ikke en sjanse

Det synes Vind-løperne selvsagt er kjedelig. De skulle gjerne ha konkurrert mot løpere fra andre klubber.

– Det er bra vi får testet oss litt i hvert fall. Nå har det enten vært korona eller for kaldt. Det er litt kjedelig bare å trene, innrømmer Casper Engum Nilsen, som går i 16-årsklassen.

Les også

Mandag kom Stian (26) fra Elverum hjem etter tre uker i utlandet. Nå har han testet positivt

Det er to år yngre Marius Granvold enig i.

– Her får jeg i alle fall prøvd meg litt mot noe som er større, og det er morsomt – selv om jeg ikke har en sjanse til å henge på.

Ludvig Lunde Ragnhildsløkken går også i 14-årsklassen. Han synes det er bra å få trent litt på å konkurrere.

– Men jeg skulle gjerne gått mot løpere fra andre klubber. Det er noe annet å gå klubbrenn, sier han.

Får gå i Førde?

– Vi må prøve å holde litt i gang. Bortsett fra at fire seniorløpere har fått gå i norgescupen, har det vært sparsomt med konkurranser for alle, sier Gry Anita Flugstad i GTL.

Nå håper flere av løperne å kunne gå norgescup i Førde kommende helg. Flere VM-uttatte løpere, både junior, U23 og senior, samt helgas verdenscupdeltakere i Ulricehamn, kan ikke stille.

– Det åpner for at flere juniorløpere, ned til 2002-årgangen, kan få en skikkelig konkurranse, sier Gry Anita Flugstad, som synes det er strålende å kunne få arrangert testrenn under slik forhold.

Les også

Mathilde (22) fikk klarsignal til VM: – Det hadde jeg ikke engang tenkt på før sesongen

Røk ut i kvart'n

Og mens de yngste Vind-løperne gikk sprint mot hverandre på hjemmebane, var klubbens nye stjerne, Mathilde Myhrvold, i Sverige. Verdenscupsprinten var den siste konkurransen før VM i Oberstdorf om 14 dagers tid.

Mathilde gikk en bra prolog og ble nummer 18, men hun tapte tid mot slutten og virket ikke helt i toppslag. Midtveis i prologen lå hun nemlig som nummer åtte, under to sekunder bak teten.

I kvartfinalen røk 22-åringen ut etter å ha blitt sist i et meget jevnt og tett heat. Jessica Diggins og Nadine Fähndrich gikk direkte videre, men også tredje- og fjerdeplassen i heatet kvalifiserte for semifinale.

Kristin Austgulen Fosnæs på femteplass og Mathilde på sjette var ikke langt etter – men det holdt ikke helt denne gang for Vind-løperen.

Kommentarer til denne saken