Gå til sidens hovedinnhold

Alltid beredt til koronadugnad

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Da den vanlige speideraktiviteten ble satt på vent, mobiliserte speiderne ut fra mottoet “Alltid beredt”. Alle, fra småspeidere til speiderledere, blir oppfordret til å bidra.

Norges speiderforbund innstilte for over to uker siden all aktivitet som innebærer fysiske møter, men speidere sitter ikke på rompa i en utfordrende tid. Få timer etter at den nasjonale unntakstilstanden var et faktum, var planleggingen av speideraktivitet hjemme og på digitale flater i gang. – Det er flott å se det store engasjementet og den positive innstillingen i organisasjonen til å gjøre det beste ut av en krevende situasjon og holde aktiviteten gående for mange tusen speidere som ikke kan møtes som vanlig, konstaterer speidersjef Håvard Djupvik.

Nå er ukentlige møter på nett og speidermerker speiderne kan ta hjemme blitt en del av hverdagen. Det bidrar til at speiderne holder kontakten med venner og kan drive med morsomme, varierte og lærerike aktiviteter hjemme. – Å opprettholde møteplasser for barn og unge, selv om de er digitale, er viktig, understreker speidersjefen.

Mobiliserer for håndtering av lokale oppgaver
Djupvik og resten av styret i Norges speiderforbund gikk også tidlig ut og oppfordret de mer enn 350 speidergruppene rundt i Norge til å gjøre en innsats for lokalsamfunnet sitt. – Vi er beredt når det trengs, og det er verdifullt nå. Derfor har vi oppfordret speiderne til å forberede seg på å kunne bistå kommunene med håndtering av de mange utfordringene samfunnet står overfor i disse ukene, forteller speidersjefen.

Et speidermerke for koronadugnad
Speiderforbundet jobber også med å motivere barn og ungdommer til å støtte opp om den nasjonale koronadugnaden. Sist uke var speidermerket Korona-dugnad på plass. Det er tilpasset ulike aldersgrupper fra seks år og oppover, og går ut på at speidere i alle aldersgrupper skal gjennomføre ulike merkekrav som handler om både smittevern og om å ta ansvar for andre og seg selv gjennom sosial aktivitet. I Åfjord kommune tilbyr Åfjord speidergruppe alle barn og ungdommer å ta merket, og vil kjøpe inn og dele ut merket til alle som er interessert, ikke bare speidere.

Om Norges speiderforbund
Norges speiderforbund er en barne- og ungdomsorganisasjon med ca. 18 500 aktive medlemmer.
Speiderforbundets formål er å utvikle barn og unge til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet i samsvar med idealene fra speiderløftet og speiderloven.
Norges speiderforbund er en del av verdens største bevegelse for barn- og ungdom med ca. 50 millioner medlemmer i mer enn 200 land over hele verden.

Kommentarer til denne saken