Alle landets skoler og barnehager stenges

STENGER SKOLER: Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14 torsdag.

STENGER SKOLER: Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14 torsdag. Foto:

Alle landets skoler og barnehager stenges. Det er ett av tiltakene regjeringen kommer med torsdag for å hindre virusspredning, etter det NTB erfarer.

DEL

Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14 torsdag.

Også helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil være til stede på pressekonferansen på Statsministerens kontor.

– En ny fase

I løpet av torsdag varslet en rekke fylker i Norge at de stenger skoler og barnehager.

Fra fredag 13. mars vil det ikke være fysisk undervisning ved de videregående skolene i Innlandet. Det bekreftes torsdag av Innlandet fylkeskommune. Beslutningen ble tatt av kriseledelsen i fylket torsdag formiddag. Stengningen gjelder foreløpig «inntil videre».

– Vi er nå inne i en ny fase. Smittespredningen har eskalert på kort tid, og smitten foregår nå innenlands. Det er viktig at vi alle bidrar med det vi kan for å begrense smittespredningen, sier fylkesrådmann Tron Bamrud.

Tidligere torsdag besluttet Oslo kommune å stenge alle skoler og barnehager fra og med mandag 16. mars.

Inngripende tiltak

Solberg varsler på forhånd at tiltakene som settes i verk mot koronasmitten, er de mest inngripende vi har hatt i fredstid.

– Vi må være forberedt på at vi i dag kommer med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid i Norge, sa Solberg under et besøk hos Beredskapsutvalget mot biologiske hendelser torsdag.

Utvalget samler ulike etater som jobber med å håndtere koronakrisen.

Tiltak i Danmark

Danske myndigheter har bestemt at alle skoler og barnehager skal stenges i to uker. Antallet virussmittede i landet er mer enn tidoblet på to dager. Det opplyste Danmarks statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse onsdag kveld.

Antall bekreftede smittede i Danmark er mer enn tidoblet på et par dager, og antallet var 514 da pressekonferansen ble holdt. Dette har gjort at den danske regjeringen nå tyr til vidtrekkende tiltak. Alle skoler og barnehager skal stenges fra og med mandag.

OA oppdaterer saken

Artikkeltags