Gå til sidens hovedinnhold

Aksel og Ludvik startet skolegangen i kjelleren på omsorgssenteret

Tvers over veien reiser den nye skolen seg, men foreløpig skal Aksel, Ludvik og 12 klassekamerater gå på skolen i underetasjen på Korsvoll omsorgssenter.

For abonnenter

– Jeg gleder meg masse, sier Aksel Bakke Klemoen.

Han har akkurat vinket farvel til foreldrene nede ved gapahuken nedfor Korsvoll omsorgssenter. Han har lufthilset på rektor Karin Wiik og står i kø ut før han får gå inn og vaske seg på hende på vei inn i klasserommet.

Vel inne finner han plassen sin og er raskt ivrig i gang med å tegne seg selv, som en ventende oppgave gitt av lærerne Silje Bakke Rustestuen og Kristin Borgedal. Det er de som skal følge førstetrinn på Torpa – barne- og ungdomsskole dette skoleåret.

– Jeg fikk nytt pennal i går, sier Aksel, og viser fram alle fargeblyantene.

Han innrømmer at han prøvde de litt da han fikk det søndag også.

Delt i to lokaler

Det er helt spesiell dag i alle barns liv, den første skoledagen. Og for elevene som starter skolegangen sin i Torpa denne høsten, vil de gjøre det i påvente av å ta den nye skolen i bruk neste år.

Første- til og med sjettetrinn holder hus i underetasjen til Korsvoll omsorgssenter, som ligger rett over veien for skolen som bygges opp igjen. Fra sjuende- til tiendetrinn har undervisning i lokalene til Torpa el-installasjon litt lenger bort i gata. Rektor forsikrer at de følger alle reglene for HMS i de midlertidige lokalene, og har ikke vært nøtt til å søke om noen dispensasjoner fra regelverket for å klare å holde undervisningen gående i byggeperioden.

– Nei, vi har god plass og det er gode klasserom, sier Wiik.

Det er imidlertid ikke plass til å ha grupperom og det meste av spesialundervisningen foregår dermed utendørs.

– Vi bruker uteområdene til mat og helse, kroppsøving og naturfag. Det stemmer jo også med læreplanene vi bruker, sier Wiik.

Ferdig neste år

Til tross for at de har forlatt skolen som nå er revet kan de fortsatt bruke deler av uteområdet til den gamle skolen. Lekeplassen har de tilgang på og også en gapahuk.

Les også

Nå rives skolen i Torpa

Elevene flyttet ut fra den gamle skolen etter vinterferien, og om byggearbeidene går etter planen vil de kunne flytte inn i en helt ny skole i november/desember neste år. Det betyr at årets føreklassingen må gå det første skoleåret og kanskje et halvt år til i midlertidige lokaler.

– Et og et halvt år er lenge i et liv til et barn, og for de eldste elevene vil de jo ikke få oppleve den nye skolen, sier Wiik.

Men hun sier at selv de eldre elvene har begynt å glede seg til den nye skolen står ferdig. For de får jo også flerbrukshall og nytt svømmeanlegg de kan bruke på fritiden.

Fikk alt de ønsket seg

Rektoren forteller at elevene, i likhet med de ansatte, gleder seg stort til å ta den nye skolen i bruk.

– Det er drømmescenario. Vi fikk alt det vi kunne ønske oss, sier Wiik.

Les også

230 millioner for ny skole i Torpa: 62,5 millioner mer enn vedtatt ramme

Det blir gode spesialrom, fine møtesteder for store og små grupper og så er det selvsagt en stor fordel med både svømmebasseng og flerbrukshall til bruk i kroppsøving og fysak. Hun har sett tegninger og fulgt planleggingen nøye. Det er brukermøter der de blir oppdatert på framgangen og hun ble fortalt at reisverket til flerbrukshallen skulle komme opp rundt skolestart.

– Ja og det står der nå, så det ser ut til at de holder tidsplanen. Det er veldig spennende for oss, sier Wiik.

Kommentarer til denne saken