Lørdag blir det fart på grytene når Ida Marie Ringerud møter Per A. Borglund til en kokkekamp som skal være over på ti minutter(!).

Fast food

Arrangøren melder at de to deltakerne får 150 kroner hver til å handle inn ingredienser hos lokale leverandører, før de på scenen hver for seg skal lage sin rett.

Kriteriene er at retten skal lages på ti minutter, og at den skal passe best mulig til festivalakevitten. Konkurransen bedømmes av kjendiskokken Eyvind Hellstrøm.

Bokelsker

Per A. Borglund er født på Gjøvik, og har en lang mediekarriere fra blant annet VG, Hjemmet Mortensen, Aftenposten og Samhold.

Et foreløpig høydepunkt før den store kokkekampen må formodentlig være da Borglund utviklet Aftenposten-magasinet Mat fra Norge.

Han har det som uomtvistelig er Norges største samling av kokebøker, med flere tusen i tallet, og så gjenstår det å se om den teoretiske kunnskapen kan hamle opp med publikumsfavoritten Ringerud.

Hellstrøm har som kjent lang og god erfaring med å dele scene med Gromjinta under flere oppsetninger av «Urbane Totninger», så det spørs om ikke Ida er en favoritt også hos dommeren.