Feiret den første Akevittens dag i Gjøvik

Forøyde karer: F.v Jørn Hoel, Gunnar Moreite, John Olav Pfaff og Halvor Heuch på Akevittens dag på Samfundet fredag kveld. Foto: Henning Gulbrandsen.

Forøyde karer: F.v Jørn Hoel, Gunnar Moreite, John Olav Pfaff og Halvor Heuch på Akevittens dag på Samfundet fredag kveld. Foto: Henning Gulbrandsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nyvinningen Akevittens dag er første steg mot flere arrangementer rundt Akevittfestivalen i oktober.

DEL

Daglig leder i Byen vår Gjøvik, Dag Arnesen forteller at de leter etter flere arrangementer som kan bli med på å profilere Gjøvik som akevittens hovedstad i Norge:

– Vi jobber med flere tiltak gjennom hele året som profilerer byen mot akevittens vugge. Her er historien rundt Holmen Brænderi vesentlig og den skal vi benytte oss av. Matkultur og drikkekultur er helt sentrale ting vi ser etter, sier han.

Fredag kveld skulle det konkurreres om hvem som kan lage den beste drinken basert på akevitt. Fire påmeldte lag stilte til start. Lag fra Strand Hotell, Hovdetun, Falhstrøm Bar & Grill, samt Gamletorvets spiseri blandet edle varer i sammen. Juryen var ingen ringere enn entertainer, matentusiast og musiker Jørn Hoel, Gunnar Moreite fra Fyret Mat og Drikke i Oslo, som har Norges største akevittbar i hovedstaden, John Olav Pfaff fra Det Norske Brenneri og akevittekspert Halvor Heuch som er fagdirektør hos Arcus.

Jørn Hoel og Lars Christian Narum med venner underholdt utover kvelden.

i tillegg ble billettene til konsertene til Staut og Trang Fødsel under årets Akevittfestival sluppet.

Artikkeltags