Agurker med bismak

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sommeren er gjerne en stille tid på nyhetsfronten. Derfor er det forståelig at avisene innimellom tyr til såkalt agurknytt. Men i sommer har OA servert minst tre agurker med råtten bismak:

Agurk nr. 1:

En tre siders reportasje, hele forsida inkludert, om hvordan noen 13–14-årige jenter opplever kroppspress. Temaet er viktig nok, men hva gjør avisen? Jo, OA finner det passende å bruke to sider på bilder av jentene. Kledd i bikini! En av jentene uttalte i reportasjen at de var ofte utsatt for blikk.

Nå kan de føye til blikk fra noen tusen OA-lesere. Tro ikke at jeg klandrer jentene. Her er det journalisten og avisen som har lagt igjen vurderingsevnen et sted på veien.

Agurk nr. 2:

Nok en tre siders reportasje, igjen forsida inkludert. Essensen er at en lokal eiendomsmekler ferierer ei mil hjemmefra! Hvis dette er godt avisstoff, når kommer da reportasjen om elektrikeren som ferierer enda nærmere hjemmet, eller kanskje læreren som holder seg i egen hage? Er jeg inne på noe når jeg antyder at vi her står overfor et eksempel på kjendisdyrking? Riktignok en høyst lokal kjendis. Dette er i klasse med de endeløse nyhetene om hva Urbane Totninger bedriver både på og helst utenfor teltet sitt. Nylig hadde Frode Hermanrud en lengre sak om nevnte totningers juleshow.

Juleshow i juli, jeg gir meg ende over!

Agurk nr. 3:

Boltreplassen til Herb og hans fantastiske tegninger og kommentarer fylles nå av intetsigende bilder. Vi har sett Boris Johnson både med løftet pekefinger og med vannglass. Tenk, mannen kan bli tørst, akkurat som deg og meg! At Erna Solberg forsøker å sparke til en fotball, kan muligens være morsomt, men det er vanskelig å se at disse bildene skulle ha noen annen misjon enn å bidra til å fylle ellers slunkne avisutgaver.

Trond Moland

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken