[AVISA NORDLAND]: Mer enn ni av ti studenter sover med mobilen i senga og åtte av ti nordmenn tar med mobilen inn på soverommet, viser en undersøkelse fra Frende forsikring.

Dette er, ifølge forsikringsselskapet, en potensiell brannfelle.

– Mange sjekker meldinger og leser litt før de legger seg, eller sovner med musikk på øret. Andre bruker mobiltelefonen som vekkerklokke, sier brannekspert Øystein Øren i Frende i en pressemelding.

Mobil eksploderte

Bildet over har selskapet fått tilsendt og viser en mobil som tok fyr i senga. Mobilen var ikke på lading og det var batteriet som eksploderte.

– Telefonen, en Samsung S3, eksploderte og tok fyr, forteller Øren. Heldigvis våknet eieren av smellet, uskadd, og fikk kastet sengetøy og mobil i vann. På bare et øyeblikk hadde mobilen brent et dypt hull i madrassen, sier Øren.

– Merker du at mobilen blir veldig varm, eller ser at baksiden buler, må du være forsiktig. Da ville jeg fått den sjekket raskt, legger han til.

Giftige gasser

Branneksperten er ikke i tvil om at det ikke anbefales å ha på strømførende apparater mens du sover.

– Giftige gasser fra apparatene er vel så farlig som flammene. Sover du, er det ikke gitt at du merker faren før det er for sent, sier Øren i pressemeldingen.

Dette anbefaler Frende forsikring at du sjekker før du legger deg:

  • Sjekk at komfyr, vaskemaskin og tørketrommel er slått av.
  • Slå av TV-en med av-knappen der slik finnes, og ikke bare med fjernkontrollen.
  • Koble fra PC, mobiltelefon og andre el-artikler fra ladeapparat om natten.
  • Sjekk at ingen ovner er tildekket.