– Det er snakk om en god del nedbør frem til lørdag. De stedene som får det som snø, vil oppleve tung snø, advarer Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt.

I lavlandet vil mye av nedbøren være ufarlig, men i høyden bes hytteeiere om å være obs, og undersøke værforholdene hvor de bor.

60 millimeter

Onsdag gikk det ut flomvarsel i Innlandet, hvor økt nedbør er hovedårsaken.

– Vi venter mye nedbør spesielt torsdag, men også fredag. Nedbøren vil i kombinasjon med moderat snøsmelting kunne gi flom, men det er ikke snakk om det vi mener når vi snakker om vårflom, sier vakthavende hydrolog Per Alve Glad ved varslingstjenesten hos NVE til NTB.

Skålevik Valved forteller at det kan komme opp til 60 millimeter det neste døgnet.

– Det er ventet 40-60 milliliter det neste døgnet i Innlandet, og halvparten av det fredagen. Da er det snakk om en del nedbør, opplyser hun.

Rufsevær

Flere steder i fjellene er det ventet at denne nedbøren faller ned som snø. Det er i tillegg snøvarsel ute i nærliggende områder.

– Når man kommer lenger nord er det varslet kraftig vind flere steder. Man må være forberedt at det kan være sterk kuling i fjellene, sier Skålevik Valved.

Hun advarer spesielt hytteeiere som kanskje har pakket ned for vinteren, at snøen som kommer kan være utfordrende for takene.

– Hytteeiere må være klar over at det kommer en del snø nå. Flere steder vil få en blanding av regn og snø. Har man en hytte som ikke tåler så store mengder, så er det greit å være forberedt på det, sier hun.