Gå til sidens hovedinnhold

Adidas cup med 300 lag kan bli avlyst: – Vind IL risikerer å tape en halv million kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

– Akkurat nå er alt svevende. Vi må prøve å planlegge for alle mulige scenarioer, sier daglig leder i Vind IL, Ketil Gjerde.

De første kvalifiseringskampene i Adidas Cup skulle vært spilt allerede i mars. Førstkommende helg skulle den nye jentecupen til Vind IL og SK Gjøvik-Lyn funnet sted.

Det brenner også et blått lys for den tradisjonelle fotballskolen første uka i skoleferien. Koronakrisa slår hardt til mot idretten. Mange klubber blør i disse dager.

– Det er virkelig stusslige tider. Nå skulle det jo vært aktivitet på alle fronter, sier daglig leder i Vind IL, Ketil Gjerde.

Seniorlag trener

Kunstgressbanen på Vind er åpnet for trening for klubbens seniorlag, men de aldersbestemte lagene må fortsatt vente før de kan trene organisert.

– Vi har delt banen slik at maksimum fem spillere kan trene på samme område, men vi må være sikre på at vi har gode rutiner som ivaretar smitteberedskapen før vi åpner opp for alle klubbens spillere, sier Ketil Gjerde.

Les også

Gjøvik Toten Langrenn søker etter seniorløpere: – Perfekt timing, sier Skinstad

Han sier at signaler fra fotballkretsen tyder på at det ikke blir seriespill på breddenivå før tidligst i august, men at det kanskje åpnes opp for breddeaktivitet i månedsskiftet i juni/juli.

– Det brenner et blått lys for vår populære fotballskole i uka etter skoleslutt. Foreløpig tar vi imot forhåndspåmelding uten betaling.

Håper på Gjøvik Cup

Gjerde håper derimot at fotballskolen og Gjøvik Cup for spillere i alderen 6–9 år i august skal gå etter planen.

– I tillegg vurderer vi en ukes turnering som erstatning til Adidas Cup, men her er alt veldig svevende akkurat nå. Vi tygger på forskjellige konsepter og må planlegge for alle mulige scenarioer, sier Vind ILs daglig leder.

Det er stillstand også med byggingen av klubbens multlisporthall; GOBB Arena.

– Det stoppet opp da koronakrisa startet. Vi er blitt lovet oppstart igjen etter påske, så vi får se hva som skjer, sier Ketil Gjerde.

Les også

Full stans for multisporthallen på Vind – oppstart for fotballhallen på Raufoss foreløpig «etter planen»

I slutten av mars uttalte byggeleder Anders Myhre følgende til OA:

– Hugaas Entreprenør har varslet at det ikke klarer å opprettholde framdriften. Det har først og fremst sammenheng med at de har mange polske arbeidere. Disse har nå dratt hjem, og det er uvisst når de kan komme tilbake.

Etter sommerferien

Myndighetene har nå åpnet for at utenlandske arbeidere kan returnere til Norge.

– Men uansett blir hallen nå ikke ferdig før etter sommerferien, tror Gjerde – som har mange ubesvarte spørsmål om dagen.

Forhåpentligvis vil han få svar på mange av dem 1. mai. Det er datoen som er satt for å komme med en endelig plan for avviklingen av sommerens fotball.

– Vi må nok regne med å måtte søke om erstatning for tapte inntekter for avlyste turneringer og arrangement, sier Ketil Gjerde.

Les også

Se hva Mona (49) og de andre 19 Toten HK-spillerne gjør i dag: Håndballeventyret som startet i 1990

Én milliard

Tirsdag gikk startskuddet for at idrettsarrangører kan søke om kompensasjon fra staten som følge av tapte inntekter under koronakrisa.

Regjeringen har totalt lagt én milliard kroner på bordet i krisepakken som så langt er etablert for kultur, frivillighet og idrett. Idretten og frivilligheten får 600 av disse. Den frivillige delen av kulturen får også 100 millioner kroner, og også den summen skal forvaltes av Lotteri- og stiftelsestilsynet, skriver NTB.

Før påske godkjente ESA kompensasjonsordningen som er etablert av Kulturdepartementet, og tirsdag ble det åpnet for søknader.

Fristen er svært kort. Allerede 21. april må søknadene være levert. I første omgang skal ordningen kompensere for arrangementer som skulle blitt avholdt mellom 5. mars og ut april.

Kommentarer til denne saken