Adem Güven ble cuphelt

Kongsvinger  20160922.
NM fotball menn 2016: Kongsvinger-Sandefjord. Kongsvinger-kaptein Adem Güven jubler sammen med Fredrik Pålerud (t.h.) etter å ha scoret KILs andre mål under kvartfinalen i cupen mellom Kongsvinger og Sandefjord på Gjemselund stadion.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kongsvinger 20160922. NM fotball menn 2016: Kongsvinger-Sandefjord. Kongsvinger-kaptein Adem Güven jubler sammen med Fredrik Pålerud (t.h.) etter å ha scoret KILs andre mål under kvartfinalen i cupen mellom Kongsvinger og Sandefjord på Gjemselund stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kongsvinger (NTB): Kaptein Adem Güven fra Raufoss ble Kongsvingers cuphelt da Sandefjord ble slått 2-1 i kvartfinalen på Gjemselund torsdag.

30-åringen var kampens store spiller og kronet prestasjonen med å sette inn seiersmålet 20 minutter før full tid. Dermed fortsetter Kongsvingers cupeventyr.

Fire ganger tidligere har hedmarksklubben vært i cupsemifinale, men aldri har klubben nådd finalen. Etter torsdagens seier er det duket for forsøk nummer fem.

Matchvinner Güven drømmer allerede om Ullevaal.

– Vi er kun én kamp unna finale, så hvorfor ikke? Alt kan skje. Vi spiller i tillegg for opprykk til eliteserien som nyopprykket lag fra 2. divisjon. Det har vært en fantastisk sesong, sier han til NTB.

KIL-trener Luis Pimenta var også høyt oppe.

– De siste to årene har klubben hatt tro på opprykk og å nå kvalifisering til eliteserien. Nå har vi også gått videre og videre i cupen, og plutselig er vi 90 minutter fra en finale. Det blir i så fall første gang i KILs historie, og det kan bli veldig stort, sa han til NTB.

Rakettstart

Sandefjord må på sin side bruke resten av årets sesong på å sikre opprykket til neste års eliteserie.

– Vi er skuffet over resultatet. Jeg synes vi hadde god kontroll på kampen i første omgang uten å skape altfor mye. Etter pause fikk vi mye mer trykk på Kongsvinger, og etter utligningen var jeg sikker på at vi skulle få kampen i vårt spor. Så fikk de en bisarr scoring, som jeg ikke helt forstår eller kan forklare, oppsummerte trener Lars Bohinen overfor NTB.

I en fartsfylt og underholdende første omgang kom hjemmelaget klart best ut av startblokkene. Kun åtte minutter var spilt da Martin Ellingsen stanget KIL i ledelsen etter et hjørnespark fra portugisiske Helio Pinto.

Før scoringen hadde i tillegg hjemmelaget vært på flere farlige visitter foran bortelagets mål.

Utover i omgangen kom gjestene fra Vestfold langt bedre med, uten å tvinge fram de helt store redningene av Kongsvinger-keeper Otto Fredrikson.

Adem Güven var et aktivum i hjemmelagets angrep, og 12 minutter ut i annen omgang spilte han lagkamerat Ørjan Røyrane alene med keeper. Sandefjord-keeper Anders Gundersen snappet ballen, men sendte samtidig Røyrane i bakken.

Dommer Espen Eskås avviste alle rop om straffespark.

Spiss vinkel

I stedet for en 2-0-scoring kom utligningen gjestene jaktet på. KIL-keeper Fredrikson klarte ikke stoppe Kevin Larsens lure skudd fra 16 meter etter et snaut kvarter av annen omgang. På sidelinjen kunne trener Lars Bohinen juble.

Med 20 minutter igjen å spille forsvant på ny de brede Sandefjord-smilene. KIL-kaptein Güven ble framspilt av spanske Maikel, og fra meget spiss vinkel lurte 30-åringen ballen under Sandefjord-keeper Gundersen og i mål.

– Jeg fikk ballen av Maikel i bakrommet og var sikker på at jeg skulle nå den før keeperen. Da keeperen trakk seg, måtte jeg bare prøve å skru den inn. Lykketreff, smilte Güven.

Rutinerte Peter Kovacs ble sendt på banen i Sandefjords jakt på en ny utligning, men den kom aldri. Kongsvinger-forsvaret avviste alle framstøt og er kun én kamp unna klubbens første cupfinale.

Den spilles i så fall på Ullevaal 20. november. (©NTB)

Artikkeltags