Gå til sidens hovedinnhold

Tusenvis tok til gatene: «Ikke rør abortloven!»

Artikkelen er over 3 år gammel

På 33 steder over hele landet demonstrerte tusenvis mot endringer i abortloven, melder NRK.

– Erna Solberg og KrF har valgt å legge regjeringsforhandlinger inn i vår livmor. Vi er her for å sende en melding om at de ikke er invitert.

Slik åpnet konferansier Liv Gulbrandsen dagens demonstrasjon i hovedstaden mot endringer i abortloven.

NRK skriver at over 30 000 mennesker i forkant meldte sin interesse for å delta på demonstrasjoner via sosiale medier.

– Har flertallet i ryggen

Sv-nestleder Kirsti Bergstø var blant appellantene som talte til de som hadde møtt opp for å demonstrere utenfor Stortinget i Oslo lørdag.

Hun mener det brede engasjementet over hele landet viser tydelig hva folk mener om mulige endringer i abortloven.

– Når Erna Solberg legger retten til å bestemme over egen kropp på forhandlingsbordet, da blir folk forbanna og tar til gatene.

– Jeg tror vi blir mange nok i dag til at fornuften seirer. Vi har flertallet i ryggen, og leflinga med abortloven må legges vekk.

Rørt av engasjementet

– Det har vært et enormt engasjement rundt dette, sier Ane Stø, leder av Kvinnegruppa Ottar, som er initiativtaker til demonstrasjon.

Hun forklarer at de har fått inn over 100.000 kroner ved hjelp av en kronerulling på Vipps, for å dekke nødvendige kostnader i forbindelse med arrangementet.

Hun sier at det store engasjementet har gjort inntrykk på henne.

– Det er ingen selvfølge at folk engasjerer seg og forstår at nå er det opp til deg og meg å forsvare disse rettighetene. Det viser at de forstår at vi ikke kan lene oss på noe noen har gjort før oss, eller stole på at noen andre ordner opp.

Kommentarer til denne saken