Å se rødt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Even Solhaug i Gjøvik Arbeiderparti ser rødt i forbindelse med rådmannens forslag til budsjett for 2020 i Gjøvik kommune. Han sier han ser blå politikk komme inn døra. Solhaugs svar på budsjettutfordringene er å skylde på regjeringen som ikke sender mer penger, og som begrenser mulighet til å øke eiendomsskatten. I stedet for å se på mulige løsninger skyldes det på andre.

I politikken må en vise handlekraft innenfor mulige rammer. Noe enhver bedrift må gjøre. Det budsjettet som legges frem; kan hende det det er nyttig å kaste et blikk bakover? Kanskje er tidligere beslutninger en del av dagens rammer? Slik er det for andre, slik er det for meg, slik er det for store og små bedrifter, slik er det også for Gjøvik kommune. Budsjettet kommer ikke plutselig fra «intet», uten forankring i fortid og tidligere styring.

Jeg ønsker og forventer politiske flertallsvedtak basert på fremtidsrettede løsninger, godt basert på realistisk grunnlag. Som i politikken, som ellers. Rammene endres over tid, beslutninger på kort sikt må basere seg på virkelighet, ikke på ønsker eller anklager. Det fører ikke frem. Å basere seg på økt eiendomsskatt er også svært lite kreativt. Denne « kreativitet» er forhåpentligvis oppbrukt i Gjøvik nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken