Gå til sidens hovedinnhold

Å bli sett

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det jeg er opptatt av, etter å ha jobbet i flere år som arbeidsleder for ungdom i Østre og Vestre Toten, er at mennesker må bli sett. I dag hører jeg mange utsagn som at mange ungdommer orker ikke gjøre noe, men jeg blir veldig lei meg over å høre slikt. Min erfaring med ungdom er helt motsatt. De må bare bli sett.
I dag har det blitt slik at det er stort sett bare de beste som får all oppmerksomhet. Alle trenger å bli sett. Blir du ikke sett fordi du gjør noe positivt, gjør du kanskje noe som ikke er så bra for å bli sett. Hvis vi skal få med alle, har jeg noen forslag jeg tror kunne være til hjelp for de unge, og ikke minst for samfunnet. Alle unge som ikke har noe å gå til hver dag, burde ha en jobb å komme til. Deres ønsker om hva slags jobb de kunne tenke seg, må en prøve å oppfylle. Det å ha noe fast å gå til, for eksempel fra klokka 09.00 – 14.00, tror jeg ville bety mye for de aller fleste. Er du syk, trenger du sykmelding.

Da jeg jobbet som arbeidsleder i Østre- og Vestre Toten hadde vi mange ungdommer i jobb. De ble sett. Selv i dag kan jeg møte flere av dem som sier at den tiden i arbeidstreningen var redningen for dem. Uten jobben hadde det endt opp med mye vondt i stedet. Jeg ser og hører at flere og flere unge kommer på trygd. Vi kan ikke tro det er bra at alle bare kan sitte alene ved en PC. Arbeid sammen med andre er den beste medisinen for å få et verdig og godt liv.

Jeg mener at det er ikke de unge det er noe galt med, men de som skal lage tiltak for dem. I min siste jobb som matombringer til de eldre i kommunen, så jeg at det er mange jobber de unge kunne bidra med for de eldre. Jeg må si at jeg er veldig fornøyd med hva tiltaket Lepro på Østre Toten foretar seg. Et slikt opplegg ville klart kunne overføres til den målgruppa jeg snakker om. Det koster selvsagt penger, men det er mye gevinst i å bli sett, både for nåtida og ettertida.

Kommentarer til denne saken