500 har ikke byttet strømmåler og kan miste strømmen

NYE MÅLERE: Tomas Arnewid og Anne Nysæether hos Eidsiva vil komme i mål med å installere nye strømmålere.

NYE MÅLERE: Tomas Arnewid og Anne Nysæether hos Eidsiva vil komme i mål med å installere nye strømmålere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Eidsiva sliter med å komme i kontakt med 500 strømkunder som fortsatt har gamle strømmålere. Nå kan de bli strømløse.

DEL

– Vi strekker oss veldig langt og håper i det lengste å unngå å stenge strømmen. Men fristen for å installert automatiske strømmålere gikk ut 1. januar, sier avdelingsleder for nettstrategi i Eidsiva, Anne Nysæther til Hamar Dagblad.

Prosjektet med å bytte ut gamle strømmålere startet opp i 2016. Siden da har 162.500 strømmålere i boliger, leiligheter, hytter og bedrifter i Hedmark og Oppland blitt byttet ut.

Nå gjenstår kun rundt 500.

– Folk har vært veldig velvillige. For våre montører har det vært mange hyggelige møter og en fin mulighet til å bli kjent med kundene og slå av en prat. Men så er det noen svært få som ikke har villet slippe oss inn eller rett og slett har vært utilgjengelige. Vi har gjort alt vi har kunnet for å oppnå kontakt. Vi har sendt mail, brev og SMS, forteller Nysæther.

Noen få har sagt nei, men da er kravene til å få fritak strenge.

– En del har fått fritak etter erklæring fra lege eller psykolog. Det kan dreie seg om mennesker som opplever frykt eller ubehag rundt AMS-måleren, som for eksempel redsel for stråling. De kan fortsatt ikke bruke de gamle målerne, men da installerer vi en måler som ikke kommuniserer opp mot oss, der abonnenten må lese av strømmen som tidligere, opplyser prosjektleder AMS, Tomas Arnewid.

– Men de aller, aller fleste som har installert de nye målerne er fornøyde over en lettere hverdag, der man ikke lenger trenger å lese av strømmen slik man gjorde tidligere, sier Arnewid.

– Og de nye målerne er mer nøyaktige i og med at skal oppfylle Justervesenets mål om målenøyaktighet, skyter Nysæther inn.

Å bytte strømmåler er pålagt av Olje- og energidepartementet, og i disse dager sender Eidsiva ut varsler om stenging av strømmen dersom man ikke bytter måler.

– Vi ønsker å komme i dialog, så skal vi finne løsninger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken