16 av opprinnelig klasse på 32 kom, mange langveis fra.

Noen hadde med ektefeller også. Fire fra klassen har dessverre gått bort.

Forrige gang vi møttes på Gjøvik var i 1999. Også da besøkte vi skolen og møtte igjen vår svært gode matematikk og fysikklærer Per Seeberg som gjorde underverker med vår forståelse av de viktige og vanskelige fagene og oppmuntret oss til videre studier.

Denne gangen hadde vi mer tid og rakk en fin lunsj og omvisning på Gjøvik Gård på torsdagen. Knapt noen av oss hadde vel vært innom der i studietiden.

På fredag morgen ble vi tatt imot av Halgeir Leiknes, seksjonsleder på Elektro og Maskin som er den linjen og studieretningen som er mest lik den vi gikk og vi fikk høre om og se undervisningsopplegg og laboratorier.

Mye til å kjenne seg igjen, men også mye nytt og moderne, blant annet med mulighet for studentene til å arbeide mye mer på skolen og i lab miljøet.

I 71–74 så var det tilbake på hybelen etter kantinemiddagen og jobbe der. Men vi kom oss alle gjennom og ut i yrkeslivet.

Etter presentasjoner og omvisning fra Halgeir Leiknes så fikk vi en svært interessant presentasjon av Jørn Wroldsen, viserektor ved NTNU Gjøvik om utviklingen fra Høyskolen i Gjøvik (HIG) som ble etablert med fusjonering av GTS og Sykepleierhøgskolen i Oppland til (HIG) i 1994 og gjennom en lang og vanskelig prosess til NTNU Gjøvik i 2016.

Utviklingen GTS via HIG til fullverdig universitet og fra de to byggene som var der først, til hva campus er nå er svært imponerende for oss gamle elever og noe Gjøvik kan være stolte over å ha flott plassert i bybildet.

Vi husket fortsatt hvor fint det var å sitte å se utover Mjøsa fra klasserommet.

Arild Aune Berger viste oss til slutt videre rundt på campus med besøk i helsefagområdet og industriproduksjonslaben før vi avsluttet med lunsj i kantinen. Svært interessant å se og høre hvordan teknologi introduseres for å hjelpe til å effektivisere og bedre helsetjenester.

Vi ønsker å formidle en stor takk til de som tok imot på fredagen. Det kjentes som en fin avslutning og avrunding etter å ha vært student der å nå få se utviklingen fra hva vi opplevde som et svært bra studiested for 50 år siden til hva det ennå mye bedre det nå har blitt.

At så mange kom på dette jubileumstreffet er et testamente til det svært gode miljøet vi hadde på skolen og i klassen. All undervisning skjedde innen samme klasse, noe som gjorde oss til en svært sammensveiset gjeng. Skolen var den gang kun en teknisk skole men nesten bare mannlige elever.

De fleste i vår klasse, som ikke krevde gymnas for å komme inn, var fra 18 år og litt oppover da vi startet der. Ca. halvparten var fra Østlandet og reise hjem i helgene, noen få var lokale og resten var der i månedsvis.

Vi hadde undervisning på lørdager også. Under oljekrisen i 73 gjaldt det å komme seg hjem mens det var lov å kjøre.

Felles aktiviteter i tilknytning til skolen etter skoletid var blant annet en treningsgruppe som Geir Ingvaldsen ledet. Flere av oss kom i nokså god form og kom oss velberget gjennom Vasaloppet på treski.

Vi dro også og var ledsagere på Ridderrennet, sponset av skolen. Vi hadde vel også tidenes mest ujevne klasselag i fotball, med Arne Ørbekk som keeper var utfordringen mer å lage mål for oss utpå enn for han å holde nullen.

Treffet vårt ble avsluttet med festmiddag på Strand hotell som tok godt vare på oss. God middag, artige taler og en haug skannede bilder fra skolen, klasseturer, 17 maitog feiring, nakenbading i Mjøsen, og tidligere treff vekket mange minner og god latter.

Siden snittalderen nå har passert 70 så kan vi ikke vente 25 år til neste treff. Det var alle enige om.