4Sound slår seg selv konkurs - uviss skjebne for Gjøvik-filialen

KONKURS: Musikkjeden er 4Sound er konkurs.

KONKURS: Musikkjeden er 4Sound er konkurs. Foto:

107 ansatte i musikkjeden 4Sound risikerer å bli rammet av en konkurs etter at selskapene Music Retail Holding og Music Retail Norway har levert en konkursbegjæring.

DEL

Det bekrefter daglig leder Anders Endertorp til Dagens Næringsliv. Det er Music Retail Norway som står bak de åtte butikkene i musikkjeden 4 Sound, som i hovedsak selger instrumenter og lydutstyr.

Uvisst

4 Sound har også en butikk i Gjøvik. Det har ikke lyktes OA i å få en kommentar fra daglig leder om Gjøvik-filialen blir rammet av konkursen.

Dagens Næringsliv skriver videre at bak kjeden står en eierkonstellasjon der oppkjøpsselskapet Norgesinvestor er største eier. Kjeden har hatt betydelige underskudd i den norske virksomheten og har kommet i brudd med lånevilkårene. Det samlede konsernresultatet før skatt er på minus 96,9 millioner kroner de tre siste årene.

Nå var det kommet til et punkt der långiver Nordea ikke ville strekke kreditten.

– Nordea har førstehåndspant i varelager og sitter med sikkerheten. Banken ville avslutte kreditten og minske rammen. Derfor har vi begjært selskapene illikvide. Det er hovedårsaken til konkursen, sier Anders Endertorp til avisen som forteller at selve konkurskjennelsen er fortsatt ikke klar og at det er forsøkt å skaffe nye investorer og långivere.

Veldrevet

– Det ble fortsatt jobbet med potensielle investorer, men dette tar tid, sier Endertorp som sier videre at det er en ulykkelig situasjon, men at leverandørene våre har vært tålmodige.

Endtorp sier til avisen at han likevel ikke utelukker videre drift:

– Det håper jeg. Dette er veldrevne butikker som har en god markedsandel. Det overrasker meg ikke om det er interessenter. Det finnes muligheter, men for vår del hadde vi ikke finansiering.

Artikkeltags