Skautrollet 4H arrangerte årets fylkesleir for 4H Oppland på Thune skole 29. juni til 2. juli. Dette var en leir for barn og unge mellom 10 og 18 år.

– Engenstranda er en perle i sånn vær. Det er høy trivselsfaktor å være på leir i sånn vær, sier leirsjef John Ottosen.

 

Fredagen gikk turen til Engenstranda slik at alle fikk muligheten til å bli dratt på «tube» etter en båt i regi av Friskus Idrettslag. Her kunne du også prøve deg på en salto eller to. Raufoss Hopp stilte opp med en liten plastbakke. Fisking, skyting med luftgevær og pil og bue var det også anledning til. Ved siden av dette var det mulighet for å bade, spille volleyball, lære førstehjelp av Røde Kors og delta på natursti, gå på stylter, få ansiktsmaling, løpe potetløp eller rett og slett nyte sola.

– Det er andre gang vi arrangerer dette på Eina. Det er stor dugnadsinnsats og 40–50 personer deltar fra lokalmiljøet for å få dette i havn. Jeg har inntrykk av at hele bygda stiller opp, sier Ottosen.

 

Cirka 150 barn fra hele Oppland deltok på leiren denne helga. som traff blink med sommerværet. Teltleiren var på Thune skole.

På lørdag var det selvvalgte aktiviteter rundt om i nærmiljøet. Fra leirdueskyting på Lygna, gjeddefiske i Einafjorden til klatring i Fjellhallen. Blant annet holdt Ella Fiskum kurs i dans. Kvelden ble avsluttet med et storslått show av PK, kjent fra «Barn ingen adgang!» på NRK Super. PK viste eksperimenter med flammer, røyk og smell, med en god porsjon humor.

Leieren ble avsluttet søndag med volleyball- og tautrekkingskonkurranser.