Gå til sidens hovedinnhold

400 tilskuere i G16-toppkamp: Mathias skapte vill jubel for Vind-gutta

Artikkelen er over 2 år gammel

Vind stadion huset onsdag kveld "crème de la crème" av G16-spillere i distriktet da Vind og Raufoss skulle kjempe om førsteplass i serien. Det var til slutt Vind som kunne gå jublende ut av kampen etter ti fantastiske sluttminutter.

Det høstet ingen tvil om at disse to svært talentfulle unge lagene ville gjøre alt for å vinne da de møttes onsdag kveld. Man finner Raufoss-gutter på toppen av tabellen, mens Vind-gutta innehar tredjeplassen, rett bak Lillehammer sitt mannskap.

Om Vind skulle ta tabellseieren, måtte de slå Raufoss med 12 mål, noe som var høyst usannsynlig inn mot dette møtet. Det de hadde å spille for, er å slå Lillehammer på tabellen ved poeng i dag. Det klarte de med glans.

Høyt tempo fra start

Begge lag startet i et forrykende tempo, og søkte kontringer og press på kantene. Det var Raufoss som ønsket å trille aller mest, men ble ofte avbrutt av Vind-gutta eller personlige feil.

Den svært hurtige Vind-gutten, Mathias Fornes Torsteinshaugen, fikk testa det gule forsvaret til Raufoss tidlig ut i kampen, med sine svært sterke løp.

Det var to lag som hele tida knivet om å sette fart etter, og forsvarte seg bra hver for seg. Raufoss kom til en stor sjanse etter 19 spilte minutter, men målvakt Petter Eichler Jensen ordnet sakene bra, bakerst i buret.

Vartet opp med tunnel

Det var sjanser i begge retninger utover omgangen, men etter 50 spilte minutter kom den første store fra Martin Moen Øversveen på Vind. Sjansen ble til en corner, som var veldig nære med å gå i mål, men en god Hasle i buret til Raufoss fikk ordnet opp.

Raufoss tok styringen de siste 10 minuttene av omgangen, men Vinds aller minste mann, Sander Kleven Sætre, brøt mesterlig opp, og leverte både teknisk gode finter, og tunneler på noen svimle Raufoss-spillere.

Det ble med uavgjort til pause, der begge lag viste et solid forsvarsspill, og det var kun kiosken som kunne notere seg som åpen – i pausen.

Vind i vinden

Begge lag hadde mye sprut i beina etter hvilen også, da de to lagene fortsatte å sette tempo, og kjøre kontringer. Vekselvis kom de til sjanser på hver sin motsatte banehalvdel, men det var Vind som var nærmest etter kvarteret spilt.

Bordet hadde snudd og det var nå Vind som styrer kampen mest, mens Raufoss la lange baller hele veien. Tabellederen hadde til tider svært vanskelig med å få ballen til å rulle til motsatt banehalvdel, noe Vind-spillerne prøvde å utnytte til enhver mulighet.

Etter 61 minutter kom Raufoss seg til en kontring på venstre kant, og spilleren ble felt innenfor 16-meteren. Dommer er konsekvent og dømmer straffe til Raufoss.

Håvar Befring tok steget mot straffemerket, men blåste ballen høyt til venstre for mål på Vind-målvakt, Petter Eichler Jensen. Ufattelig nær ledelse for Raufoss.

Lynet scoret

Det løsnet endelig for Vind-laget etter en corner fra raufossingene som havnet rett i klypene til Petter Eichler Jensen i Vind-buret. Målvakten satte hurtig i gang med en praktfull stikker i bakrom langt inn på Raufoss sin banehalvdel.

Ballen havnet til slutt i beina på den svært raske Mathias Fornes Torsteinshaugen som satte ballen lekkert nede i hjørnet bak en fortvilet Søgård Hasle i Raufoss-målet.

I kampens aller siste spillerminutt kunne de oransje sette spikeren i kista ved Alexander Intamon Rognstad. Unggutten gjorde det meste selv på vingen, og setter ballen enkelt bak Raufoss-målvakten som var helt utspilt. Vinds gutter kunne styre kampen til seier og vill jubel for de mange frammøtte på Vind stadion.

Fakta

Vind IL G16 – Raufoss G16 2–0 (0–0)

Scoringer: 1–0 Mathias Fornes Torsteinshaugen (30), Alexander Intamon Rognstad (80)

Vinds beste: Mathias Fornes Torsteinshaugen

Dommer: Kay Ingvald Thingstad Pedersen (Huringen IF)

Tilskuere: ca. 400

Vind IL G16: Petter Eichler Jensen, Kristoffer Sjevelås Linnerud, Alexander Nymoen Markeng, Amund Nilsen, Henning Johansen Røberg, Sander Kleven Sætre, Martin Moen Øversveen, Vetle Rustad, Linus Hansen Torneby, Alexander Intamon Rognstad, Mathias Fornes Torsteinshaugen

Raufoss G16: Mathias Søgård Hasle, Isak Lier-Günes, Joachim Lundhagebakken, Jo Henrik Jansen, Magnus Sørum Gudbrandsen, Rasmus Fjellseth-Nilsen, Vetle Jørgentvedt, Oskar Sangnes, Marius Hatlelid Odenrud, Håvar Bendik Solbakken Befring, Salmond Boonratsuwan

Raufoss tapte toppkamp i interkretsserien

Raufoss G19 har imponert i interkrets B-serien denne våren, men i onsdagens toppkamp mot KFUM Oslo møtte totningene overmakten. Gjestene vant 3-0 etter 2-0 halvveis.

Seieren tok KFUM opp forbi Raufoss på tabellen, men Raufoss kan komme a jour på 28 poeng med en kamp til gode.

Kommentarer til denne saken