Det skal være påvist 12 tilfeller av smitte i Innlandet.

Også de nye tilfellene er hjemmeisolert og følges opp av den lokale helsetjenesten. Ingen av dem er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

Til sammen er 89 blitt smittet i forbindelse med reise til Italia, mens fire personer er smittet på reise til Østerrike.

– Vi har nå en intens innsats med smitteoppsporing i samarbeid med kommunehelsetjenesten som er berørt i de enkelte tilfeller, sier områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI).

Utvidet smitteområde

FHI har nå utvidet listen over områder med utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.

– Dette betyr at de som kommer hjem fra disse områdene, skal være oppmerksomme på symptomer som hoste, luftveisproblemer og feber 14 dager etter hjemkomst, sier Bukholm.

– Videre må helsepersonell som har vært på reise i disse områdene, holde seg borte fra jobb i 14 dager etter hjemkomst, sier han videre.

Dropp jobb og skole

Helsedirektoratet sier på sin side at alle som har vært i et område med vedvarende smitte, bør holde seg hjemme fra jobb og skole.

Folk som jobber i helsevesenet, bør nå droppe håndhilsing fullstendig, råder helsedirektør Bjørn Guldvog.

Neste oppdatering om koronasituasjonen kommer etter planen søndag kveld.

Fakta om spredningen av koronaviruset i Norge

7. mars: 147 personer har fått påvist viruset i Norge. Ingen av dem er alvorlig syke. De aller fleste er smittet i Italia.

6. mars: 113 personer har fått påvist viruset.

5. mars: 86 personer har fått påvist viruset.

4. mars: 56 personer har fått påvist viruset.

3. mars: 33 personer har fått påvist viruset.

2. mars: 25 personer har fått påvist viruset.

1. mars: FHI opplyser at totalt 19 personer er koronasmittet. Oslo universitetssykehus (OUS) opplyser at totalt fem ansatte ved øyeavdelingen er smittet.

29. februar: FHI opplyser at totalt 15 personer er smittet. OUS bekrefter at tre ansatte ved øyeavdelingen er smittet.

28. februar: OUS bekrefter at en av deres ansatte, som nylig var på ferie i et høyrisikoområde i Nord-Italia, har fått påvist koronaviruset. Vedkommende er ansatt ved øyeavdelingen.

28. februar: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen er smittet etter å ha vært på reise i Nord-Italia.

27. februar: FHI bekrefter at ytterligere tre personer har fått påvist koronaviruset, to i Oslo og en i Bærum.

26. februar: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for koronaviruset og ble satt i hjemmekarantene.

26. februar: En mannlig norsk student bosatt i Firenze i Italia testet positivt på viruset. Han ble innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.