34 nye koronasmittede siste døgn – alle fylker berørt

Av

Det er nå 147 registrerte koronasmittede fordelt på alle fylkene. 34 har fått påvist smitte det siste døgnet, en av disse er den første fra Nordland.

DEL

Det skal være påvist 12 tilfeller av smitte i Innlandet.

Også de nye tilfellene er hjemmeisolert og følges opp av den lokale helsetjenesten. Ingen av dem er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

Til sammen er 89 blitt smittet i forbindelse med reise til Italia, mens fire personer er smittet på reise til Østerrike.

– Vi har nå en intens innsats med smitteoppsporing i samarbeid med kommunehelsetjenesten som er berørt i de enkelte tilfeller, sier områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI).

Utvidet smitteområde

FHI har nå utvidet listen over områder med utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.

– Dette betyr at de som kommer hjem fra disse områdene, skal være oppmerksomme på symptomer som hoste, luftveisproblemer og feber 14 dager etter hjemkomst, sier Bukholm.

– Videre må helsepersonell som har vært på reise i disse områdene, holde seg borte fra jobb i 14 dager etter hjemkomst, sier han videre.

Dropp jobb og skole

Helsedirektoratet sier på sin side at alle som har vært i et område med vedvarende smitte, bør holde seg hjemme fra jobb og skole.

Folk som jobber i helsevesenet, bør nå droppe håndhilsing fullstendig, råder helsedirektør Bjørn Guldvog.

Neste oppdatering om koronasituasjonen kommer etter planen søndag kveld.

Fakta om spredningen av koronaviruset i Norge

7. mars: 147 personer har fått påvist viruset i Norge. Ingen av dem er alvorlig syke. De aller fleste er smittet i Italia.

6. mars: 113 personer har fått påvist viruset.

5. mars: 86 personer har fått påvist viruset.

4. mars: 56 personer har fått påvist viruset.

3. mars: 33 personer har fått påvist viruset.

2. mars: 25 personer har fått påvist viruset.

1. mars: FHI opplyser at totalt 19 personer er koronasmittet. Oslo universitetssykehus (OUS) opplyser at totalt fem ansatte ved øyeavdelingen er smittet.

29. februar: FHI opplyser at totalt 15 personer er smittet. OUS bekrefter at tre ansatte ved øyeavdelingen er smittet.

28. februar: OUS bekrefter at en av deres ansatte, som nylig var på ferie i et høyrisikoområde i Nord-Italia, har fått påvist koronaviruset. Vedkommende er ansatt ved øyeavdelingen.

28. februar: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen er smittet etter å ha vært på reise i Nord-Italia.

27. februar: FHI bekrefter at ytterligere tre personer har fått påvist koronaviruset, to i Oslo og en i Bærum.

26. februar: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for koronaviruset og ble satt i hjemmekarantene.

26. februar: En mannlig norsk student bosatt i Firenze i Italia testet positivt på viruset. Han ble innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.

Artikkeltags