Fredag ettermiddag har utrykningspolitiet (UP) avholdt to fartskontroller i Vestoppland. Det resulterte i en rekke forenklede forelegg.

100 kilometer i timen

På E16 ved Leira fikk 18 førere forelegg for hastighetsovertredelse, det opplyser politiet på Twitter. To fører mistet også førerkortet etter å ha kjørt for fort.

Høyeste hastighet ble målt til 100 kilometer i timen i en 60-sone.

På fylkesvei 34 ved Halmrast i Søndre Land har det også blitt avholdt en trafikkontroll fredag. Der fikk 16 sjåfører forenklet forelegg for å ha kjørt for fort.

Høyeste hastighet ble målt til 85 kilometer i timen i skiltet 60-sone.

Med det har det blitt utstedt 34 forelegg for fart i løpet av fredag.

70.000 flere fartssyndere skal tas

Torsdag meldte Politidirektoratet at deres mål for hvor mange fartssyndere som skal tas av fotobokser er justert opp fra 180.000 tidligere i år til 250.000.

Fotoboksene har til nå bare vært i drift deler av døgnet.

– Nå skrur vi boksene på slik at de er på cirka 90 prosent av døgnet. Det gjelder alle fotobokser i hele landet. Antakelig kommer omtrent 70.000 flere til å bli tatt i fotoboks i år enn tidligere år, sier fagdirektør Runar Karlsen i Politidirektoratet til NRK.

Tidligere har trafikkoordinator Robert Bjørklund i Innlandet politidistrikt opplyst til OA at de jobber intensivt med å redusere antall skadde og drepte i trafikken.

– Da setter vi innsatsen der det er størst potensiale. Det er rus, fart og atferd.