2021 – mulighetenes år

DUGNAD: - La oss slå et slag for de ensomme i året som kommer, skriver artikkelforvalteren..

DUGNAD: - La oss slå et slag for de ensomme i året som kommer, skriver artikkelforvalteren.. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et nytt år står på trappene, og kommer med blanke ark som det er opp til hver og en av oss å fylle.

La oss slå et slag for de ensomme i året som kommer. Du har helt sikkert sett dem, uten å ta notis av det. Den middelaldrende mannen eller den litt eldre kvinnen som alltid sitter alene med kaffekoppen sin på kaféen der du pleier å gå.

Ensomhet er Norges størst folkesykdom, nest etter covid-19. Koronavirus kan vi vaksinere oss mot. Men det finnes dessverre ingen vaksine mot ensomhet.

Den som har kjent på virkelig ensomhet vet hvor grusom den kan fortone seg. Og nei, det kan på ingen måte sammenlignes med kjedsomhet. Langt der i fra. Ensomheten spiser en opp innenifra, og i verste fall tar den liv.

Så neste gang du ser han eller hun som alltid sitter alene med kaffekoppen sin, og ser tomt ut i luften eller blar i en avis for liksom å virke opptatt: Ta mot til deg, og ba han eller henne til ditt bord og inkludere personen i ditt nettverk.

Godt nytt år, alle sammen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken