Gå til sidens hovedinnhold

18 førere fikk bøter i trafikkontroll i Gjøvik: – Altfor mange uten belte, flere kontroller må til

Artikkelen er over 1 år gammel

Hele 495 kjøretøy ble kontrollert av Statens vegvesen i trafikkontroll i Gjøvik lørdag. 18 førere fikk bilbeltgebyr, mens det ble gitt to bruksforbud for tilhengere med dårlig sikret last.

– Vi har hatt kontroller flere steder i byområdet, blant annet på Kallerud og Rambekk. Beltebruken var nedslående med såpass mange beltegebyr. På de kontrollerte er det et altfor høyt antall som ikke brukte belte, sier Johnny Kingswick, kontrolleder i Statens vegvesen.

– Hva sier de som ikke bruker belte?

– De sier at de akkurat har begynt å kjøre, mens andre innrømmer glatt at de glemte det. Belte skal en uansett ha på før en begynner å kjøre. Det er verdt å nevne at boten lyder på 1.500 kroner ved å ikke bruke belte. Det er en såpass høy pris å betale på grunn av viktigheten ved å bruke belte. I kollisjoner er det nettopp belte som redder liv, svarer Kingswick.

Skal vi tro kontrollederen blir det flere trafikkontroller framover.

– I dag hadde vi satt et ekstra fokus på beltebruk og tallet viser at det må kontrolleres mer for å få opp beltebruken i tettbebygde strøk. Det er et høyt tall. På hovedveger som riksvei 4 og E6 er beltebruken bedre, men en kan bli alvorlig skadet i en 50- eller 60 sone også, sier Kingswick.

Kommentarer til denne saken