1572 har fått tilbud om studieplass ved NTNU i Gjøvik

NTNU i Gjøvik hadde 600 færre søkere i år sammenlignet med 2018, men allikevel er ventelistene lange.

NTNU i Gjøvik hadde 600 færre søkere i år sammenlignet med 2018, men allikevel er ventelistene lange. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er fortsatt stor interesse for å studere ved NTNU Gjøvik. 1572 har fått tilbud om studieplass, det er også lange ventelister for å komme inn på studiene på universitetet.

DEL

Kravene for å komme inn på studier ved NTNU i Gjøvik er svært høye, det er venteliste på 23 av 28 studier viser hovedopptaket fra Samordna opptak, opplyser NTNU i en pressemelding.

– Det gleder meg å se at så mange ønsker å studere ved NTNU i Gjøvik, sier viserektor Jørn Wroldsen.

1572 har fått tilbud om studieplass ved NTNU i Gjøvik i hovedopptaket i 2019. Det har vært økende interesse for studiene ved NTNU i Gjøvik.

Nytt studium

Bachelor i digital infrastruktur og cybersikkerhet er et nytt studium, og ungdommen har forstått at kunnskap om cybersikkerhet er viktig. 487 personer står på venteliste for å komme inn på dette studiet.

De nettbaserte deltidsutdanningene har også lange ventelister. Nettbasert deltidsutdanning av Bachelor i ingeniørfag, bygg har 12,3 søkere per studieplass og poenggrense på hele 59,5 poeng.

Den nettbaserte deltidsutdanningen i Bachelor i økonomi, ledelse og bærekraft er også svært populær, med 6,6 søkere per studieplass og en poenggrense på 55,4.

– Med høyere krav for å komme inn og venteliste på flere av studiene, får vi godt kvalifiserte studenter, sier Wroldsen.

Totalt venter fortsatt 3641 søkere på studieplass på Gjøvik.

Ventelister på helseutdanningene

667 søkere står på venteliste til sykepleierutdanningene ved NTNU i Gjøvik. Selv om det i år var en nedgang i antall søkere på Bachelor i sykepleie, så er det fortsatt 2,6 søkere per studieplass.

– Helseutdanningene våre har et godt rykte på seg. Gode praksisplasser og et tett og godt samarbeid med Sykehuset Innlandet og kommunene i Oppland er noe av forklaringen, sier Wroldsen.

Bachelor i ergoterapi og Bachelor i radiografi har også stor pågang.

– Vi ser at studienes popularitet gjenspeiler kompetanseetterspørselen i samfunnet, og vi samarbeider tett med industri og arbeidsliv. At studentene våre er etterspurt er en trygghet både for oss og for dem. Nå ser vi fram til å ta imot alle nye studenter i august, sier Wroldsen.

Artikkeltags