157 personer er smittet av korona i Innlandet. 22 av dem bor i Vestoppland

117 INNLAGT: Søndag var 117 personer innlagt med koronasmitte i Helse Sør Øst. 30 av pasientene var innlagt på intensivavdelinger, og av dem lå 24 på respirator, melder Helse sør-øst.

117 INNLAGT: Søndag var 117 personer innlagt med koronasmitte i Helse Sør Øst. 30 av pasientene var innlagt på intensivavdelinger, og av dem lå 24 på respirator, melder Helse sør-øst. Foto:

Siden det ikke lenger er slik at alle med symptomer testes, er det store mørketall.

DEL

De 22 personene som har fått påvist smitte er bosatt i Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Nord-Aurdal, Lunner (Viken fylke) og Jevnaker (Viken fylke).

I helgen fikk Østre Toten et nytt påvist smittetilfelle, mens Vestre Toten fikk sitt første påviste smittetilfelle.

Fem av de smittede i Vestoppland bor i Gjøvik, fem i Nord-Aurdal, fire i Østre Toten, en i Vestre Toten, fem personer i Jevnaker og to i Lunner.

117 innlagt i Helse Sør Øst

Søndag var 117 personer innlagt med koronasmitte i Helse Sør Øst. 30 av pasientene var innlagt på intensivavdelinger, og av dem lå 24 på respirator, melder Helse sør-øst.

Over én prosent av Norges befolkning er testet for koronaviruset. Søndag passerte antall testede for koronaviruset i Norge 1 prosent av befolkningen. Søndag passerte antall testede for koronaviruset i Norge 1 prosent av befolkningen.

Søndag ettermiddag var 54.393 personer er testet i Norge, melder Folkehelseinstituttet. Av disse testene har 2132 av testene vært positive.

Store mørketall

Nå blir det kun tatt tester av mennesker i risikogrupper og ansatte i helsevesenet. Det betyr at det trolig er mange med luftveissymptomer som ikke får svar på hvorvidt de har korona eller ikke. Det fører til store mørketall.

– Viruset sirkulerer fritt blant oss. Det er grunnen til at vi gikk til så drastiske tiltak, har kommuneoverlege Siri Fuglem Berg i Gjøvik tidligere uttalt til OA.

Hun gikk raskt ut med en oppfordring til gjøvikensere om å holde seg mest mulig hjemme. Den tredje av de totalt smittede i Gjøvik, ble smittet innenlands.

Selvrapportering

Folkehelseinsituttet ber folk med symptomer om å rapportere om det selv. Dette kan bidra til at helsemyndighetene får bedre oversikt over utbredelsen av viruset.

Du kan melde inn dette her.

Artikkeltags