Gå til sidens hovedinnhold

15 tonn søppel er ryddet opp langs Mjøsa og Randsfjorden

Artikkelen er over 1 år gammel

Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter AS har brukt 1,9 millioner til å rydde opp strandsonene. Nå er det 15 tonn mindre søppel langs innsjøene, opplyser prosjektansvarlig Magnus Nygård i en rapport til Miljødirektoratet.

Prosjekt «Opprydding og kartlegging av avfall i Vannområde Randsfjorden og Vannområde Mjøsa» har vært et prosjekt som organiserer opprydding og kartlegging av plast og annet avfall i Randsfjorden og Mjøsa i samarbeid med Vannområde Randsfjorden og Vassdragsforbundet for Mjøsa med tilløpselver.

42 kilometer med strandlinje er ryddet på dugnad av skoleelever, og frivillige lag og foreninger.

Strandryddeuker har blitt gjennomført og workshops har blitt gjort. Engasjementet har vært stort, og over 3000 personer har deltatt på ulike ryddeaksjoner langs den største og den fjerde største innsjøene i Norge.

Les også

Fant to sekker søppel på to minutter: – Her ryddet vi fjor. Det ser ikke slik ut

Avfall fra utvalgte ryddeaksjoner har blitt sortert for å få oversikt over hvilke kategorier av avfall som dominerer i ulike områder, står det skrevet i rapporten Dokkadeltaet har sendt til Miljødirektoratet.

Nesten halvparten av totalbeløpet på 1,9 millioner kroner har gått til administrasjon og markedsføring av prosjektet. 700 000 kroner har gått til opprydningskostnader og 340 000 til transport, opplyses det om i sluttrapporten.

Les også

Ryddet enorme mengder med gammelt søppel fra naturområde

Kommentarer til denne saken