14 millioner kroner til NTNU Gjøvik og Fagskolen Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesutvalget har bevilget penger til utvikling av nye studietilbud.

DEL

Støtten er i tråd med fylkestingets vedtak om bruk av overskudd fra 2018, opplyser Oppland fylkeskommune i en nyhetsmelding.

NTNU Gjøvik ønsker å videreutvikle sitt institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. I satsingen inngår et masterstudium i bærekraftig industriell innovasjon. Skolen søkte om 15 millioner kroner, og ble tildelt knappe halvparten.

«Satsingen ved NTNU bygger opp om fylkeskommunens prioritering innen industri, bioøkonomi, cyber, forskning- og utvikling og kompetansebygging. Satsingen er viktig, ikke bare for regionen men også i et større nasjonalt perspektiv», skrev fylkesrådmannen i sin innstilling til fylkesutvalget, som behandlet saken tirsdag.

På Fagskolen Innlandet arbeider Selskapet Høyere Yrkesfaglig Utdanning AS (HYU) for å få institusjonsgodkjenning av en høgskole for yrkesfaglig utdanning. Ambisjonen er å være i drift i tilknytning til Fagskolen på Gjøvik fra høsten, og selskapet søkte om ti millioner kroner til grunnfinansiering. De fikk sju millioner kroner.

Oppland fylkeskommune er inne på eiersiden i HYU.

Fylkesrådmannen var innstilt på å bruke totalt 12 millioner kroner på de to søknadene, hvorav åtte millioner til NTNU og fire til HYU. Fylkesutvalget økte totalen med to millioner kroner og ga like mye til begge studiene.

Artikkeltags