Været var ikke akkurat på arrangørens side - men rundt 120 fant plass under trekronene på tunet på Gjøvik gård og lot seg underholde av Anne Johansen. Og ikke bare det - jubilanten Hans Magnar Østlien stakk også innom og bidro. Vidar Sundbakken holdt tonefølge og Kirsten Simenstad Tangen innledet med Sang til Gjøvik.

Vennegjengen fra Byhistorisk gruppe stod for det tekniske - med lydtekniker Jan Gulbrandsen og som vanlig med støtte av Gjøvik kommune, Mjøsmuseet, Lions Club Gjøvik og Mjøsa Forsikring.

Anne bød på seg selv i en vanskelig tid - bare dager etter at hun mistet sin mor. "Blå salme" var tilegnet moren og fremført med sterke følelser. Ellers var det et variert times-program hun vartet opp med sammen med sin dyktige pianist. Gjesteinntredenen med Hans Magnar ble også bra.

Anne har vært på tunet før - og det var nok ikke siste gang vi fikk høre hennes flotte stemmeklang der. En flott time i "vått høstvær" og trofaste publikummere.

Nå gjenstår Frifant og Graceland Gjøvik i serien fra tunet i 2023, og arrangøren jobber med en nødløsning i Sommerslager-teltet om været ikke spiller på lag de neste to helgene. Vanligvis samler disse to siste konsertene 5-600 på tunet.