100.000 skudd avfyres i Land og Etnedal til helga: Ny cup med stort premiedryss

STOLT SPONSOR: Våpensmia er sponsor for nyskapningen Våpensmia Cup. Her viser daglig leder, Ole Furuseth fram et par av sammenlagt-premiene. Et spesialdesignet geværløp og et ditto geværfutteral.

STOLT SPONSOR: Våpensmia er sponsor for nyskapningen Våpensmia Cup. Her viser daglig leder, Ole Furuseth fram et par av sammenlagt-premiene. Et spesialdesignet geværløp og et ditto geværfutteral. Foto:

Av

Det vil bli avfyrt mer enn ett hundre tusen rifleskudd på skytebanene i Land og Etnedal når skyttere fra hele Norge kommende weekend ønskes velkommen til Våpensmia Cup.

DEL

– Vi er glade for det gode og konstruktive samarbeidet de fire lokale skytterlagene og vi har om nyskapningen med navn Våpensmia Cup. Det sier Ole Furuseth som er daglig leder i Våpensmia på Dokka – bedriften som er hovedsponsor for cupen.

Furuseth forklarer at målet med samarbeidet mellom bedriften på Dokka og de lokale skytterlagene i Nordre Land, Torpa, Etnedal og Søndre Land er å gi et løft for de fire stevnene ved at det til helgas stormønstring ligger ekstra premier til en verdi på 150.000 kroner på bordet.

Ja, og sjølsagt å skape goodwill for den tradisjonsrike «skytterbutikken» på Dokka.

80 gavekort

– Våpensmia, som er landets ledende produsent av geværløp, har spesialdesignet løp til sammenlagtvinnerne i samtlige 12 klasser, sier Furuseth.

Dertil legger de geværfutteraler, feltvesker og pussesett fram for skytterne som besetter de neste sammenlagtplasseringene.

Som ikke det er nok, gir bedriften 80 gavekort med en totalverdi på 60.000 kroner. Disse trekkes ut på startnummer, samt 5000 salong-patroner til hver av de tre skytterlagene som har flest deltakere i alle stevner.

Alt dette kommer i tillegg til den tradisjonelle premieringen med vandrepokaler, medaljer og pengepremier.

Fløyter-helga

Fløyterhelga kalles den siste helga før Landsskytterstevnet starter. Den er et begrep i Skytter-Norge, med navn fra det tradisjonsrike Fløyterstevnet i regi av Nordre Land skytterlag, med alle disipliner som venter på Landsskytterstevnet.

Stevnet ble arrangert første gang i 1987, og har gått årlig siden.

Etter hvert hektet Etnedal skytterlag seg på med Bustenskjoldstevnet, Søndre Land skytterlag skapte Kongestevnet, mens torpingene for noen år siden etablerte Torpastevnet.

Til årets stevne tar Nordre Land skytterlag i bruk en nybygd arena for felthurtigskyting, eller Texas-skyting som det etter hvert er blitt kalt. Her vil en del av landets raskeste skyttere være å oppleve i fri utfoldelse lørdag og søndag.

Men allerede onsdag kveld starter det i Etnedal, deretter går det slag i slag.

LS-oppkjøring

Stevnene er for de aller fleste en generalprøve for det som venter når de stiller med blink i blikket på Landsskytterstevnet, som går på Evje – med kongekåring onsdag 7. august kl. 19.30.

Så langt i år har sju skyttere klart å skyte fullt hus 350 poeng. Seks av disse er påmeldt til Våpensmia Cup. Av våre lokale håp er Roger Ottosen den beste på rankingen. Han har greid 349 poeng og er inne på en 17. plass.

Vårt andre gullkantede lokale LS-kort, Anne Ingeborg Sogn Øiom, som ble skytterprinsesse i fjor, har notert seg for 348 til nå, og vet hva som skal til for å nå toppen. Dog ikke som prinsesse. Den tittelen er avskaffet fra og med årets Landsskytterstevne.

Så blir det knyttet stor spenning hva som venter både i den lokale stormønstringen og under LS på Evje.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags